Η μεγάλη βραδιά του Καραπιάλη

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες, ως φιλοξενούμενος, του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟ έχει καταγραφεί στις 5 Δεκεμβρίου...

Σαν σήμερα, λοιπόν, πριν από 17 χρόνια (1998), ο Θρύλος πέρασε εμφατικά από το ΟΑΚΑ, όπου τυπικά τον φιλοξένησε ο ΠΑΟ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος 1998-99...

Ο Ολυμπιακός, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο "τιμόνι" του, επικράτησε με 4-2, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, νωρίς-νωρίς, με 2-0... Οι "ερυθρόλευκοι" ωστόσο, με τον Βασίλη Καραπιάλη στην καλύτερη -ίσως- βραδιά της καριέρας του ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση κι εν μέσω αποθέωσης από τους οπαδούς τους που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, έφτασαν σε μια ιστορική επιτυχία!

Ο ΠΑΟ προηγήθηκε με τα γκολ των Κωνσταντινίδη (30') και Βαζέχα (32'), ο Ολυμπιακός, όμως, έφτασε στο τελικό 2-4 χάρη στα δύο γκολ του Βασίλη Καραπιάλη (52', 90'), το γκολ του Ανατολάκη (71'), αλλά και το αυτογκόλ του Αλεξόπουλου (40')...

Ειδικά το 4ο γκολ του Θρύλου και δεύτερο προσωπικό του -αφιονισμένου σ' εκείνο το παιχνίδι!- Καραπιάλη, έχει μείνει στην ιστορία, με το "θεσσαλικό άτι" να σκοράρει στην αντεπίθεση με λόμπα!

Ο Ολυμπιακός είχε αγωνιστεί σ' εκείνο το ματς με τους εξής παίκτες:

Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος (84' Λουτσιάνο), Ανατολάκης, Καραταΐδης, Πουρσανίδης, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής (69' Αμανατίδης), Καραπιάλης, Γκόγκιτς.