Η αλλαγή ορισμένων στοιχείων φέρνει την «εκτόξευση»!

Το σημαντικότερο όλων για τον Ολυμπιακό είναι η νίκη στο παιχνίδι με την Καλλιθέα. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το «2 στα 2» και η ουσία είναι ότι έχουν ξεκινήσει ιδανικά, από άποψη αποτελεσμάτων, στο φετινό πρωτάθλημα.

Για το μέλλον υπάρχει αρκετή αισιοδοξία, αφού στο πρώτο ημίχρονο, ειδικότερα, η εικόνα της ομάδας ήταν πολύ κοντά στα «θέλω» του Μεντιλίμπαρ. Ένα σύνολο με συνοχή, άκρως επιθετικό παιχνίδι και πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, που κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο.

Παρ’ όλα αυτά, η ανάγκη για διαφοροποίηση σε πολλά πράγματα μοιάζει επιτακτική. Για ακόμα μία φορά, ο Θρύλος έβγαλε στην επιφάνεια και τους τομείς οι οποίοι χρειάζεται να βελτιωθούν, πέραν από τα προτερήματά του. Και σίγουρα μιλάμε για κομμάτια του παιχνιδιού του, τα οποία είναι απαραίτητα να λειτουργούν σωστά.

Η ανασταλτική γραμμή αναζητεί ακόμα «ταυτότητα». Στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αυτό το είδαμε καλύτερα. Έλλειψη καθαρού μυαλού, σε ορισμένες φάσεις, που οδήγησαν σε εύκολα χαμένες κατοχές, τόσο στην άμυνα, όσο και στη μεσαία γραμμή.

Αυτά είναι στοιχεία που πήραν «μπάλα» και το υπόλοιπο «ερυθρόλευκο» παιχνίδι, ρίχνοντας κατακόρυφα την απόδοση των παικτών του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ωστόσο, η αντίδραση ήρθε, το ίδιο και η νίκη. Αυτό είναι ένα άκρως θετικό σημάδι, εν όψει συνέχειας.

Μία ομάδα που βγάζει «αντίδραση» και ξεπερνά τα εμπόδια. Επιθετικά, αυτός ο Ολυμπιακός έχει μεγάλες περγαμηνές, αν και πρέπει να προσέξει στο δημιουργικό κομμάτι κάποια πράγματα. Στα μετόπισθεν, τώρα, η παρουσία Κάρμο θα βελτιώσει πολλά πράγματα, όμως πολλά άλλα επιδέχονται δουλειάς, προκειμένου να δούμε κάτι καλύτερο.

Το σημαντικό είναι να κάνουμε υπομονή, αφού η ομάδα προσπαθεί να βρει τα πατήματά της και είναι σε καλό δρόμο. Μέσα από την προπόνηση, τα προτερήματα θα γίνουν ακόμα πιο ευεργετικά για το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ενώ οι παθογένειέες μπορουν μα μετατραπούν σε θετικά στοιχεία.

Άλλωστε, ο Μεντιλίμπαρ είναι ένας προπονητής που γνωρίζει άρτια την ομάδα και ξέρει πως να διαχειριστεί καταστάσεις. Ένας λόγος παραπάνω να μην ανησυχούμε η παρουσία του Ισπανού τεχνικού, που παρέχει ασφάλεια στην ομάδα, για πολλούς και διάφορους λόγους.