«Ξανασμίγουν» στον Πειραιά!

Ο Κοστίνια, ήρθε στον Ολυμπιακό για να αυξήσει τον ανταγωνισμό στο δεξί άκρο της άμυνας των «ερυθρόλευκων», όπου υπάρχει και ο Ροντινέι, ο οποίος προέρχεται από μια μαγική χρονιά, με ατέλειωτα χιλιόμετρα και βοήθειες σε άμυνα και επίθεση. Ο Κοστίνια, μπορεί να φημίζεται για τις επιθετικές και δημιουργικές του αρετές, αλλά είναι εξαιρετικός και στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Δεν είναι τυχαίο πως βρέθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα του πορτογαλικού πρωταθλήματος για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, όπου πρωταγωνίστησε και στις κερδισμένες προσωπικές «μονομαχίες» και τα πετυχημένα τάκλιν. Ο 24χρονος μπακ, μάλιστα, θα έχει στο πλευρό του, όπως όλα δείχνουν, τον Νταβίντ Κάρμο. Ένα φίλο από τα παλιά.

Και αυτό, διότι οι δύο ποδοσφαιριστές γνωρίζονται από τις μικρές Εθνικές της Πορτογαλίας και βρίσκονται στην ίδια ηλικία. Αυτή των 24 ετών. Αναλυτικότερα, αποτέλεσαν μέλη της Κ19 των Πορτογάλων, τη σεζόν 2017-18, όταν συνυπήρξαν και σε τρία φιλικά παιχνίδια των Ιβήρων. «Μοιράστηκαν» το ίδιο γήπεδο για 250 αγωνιστικά λεπτά και συγκεκριμένα παίζοντας και οι δύο για 90΄, σε ένα 0-0 των Πορτογάλων με τον Καναδά, σε μια ήττα με 1-2 από την Τουρκία, όπου ο νέος δεξιός μπακ του θρύλου έπαιξε για 70΄ και ο Κάρμο για 90΄, ενώ «γεμάτη» ήταν η παρουσία και των δύο παικτών, σε μια επικράτηση με 2-0 επί της Κίνας.

Πολύ σημαντικό για τον Μεντιλίμπαρ, να γνωρίζει πως σε περίπτωση που ο Κάρμο έρθει για δεύτερη φορά στο μεγάλο λιμάνι, θα μπορεί να λειτουργήσει αρμονικά στην άμυνα, αφού γνωρίζει ήδη τους Ορτέγκα, Ρέτσο, Ροντινέι, με τους οποίους έπαιξε τα περισσότερα ματς πέρυσι σε τετράδα στην «οπισθοφυλακή» (αλλά και με τα άλλα παιδιά όπως ο Ντόη), ενώ και ο Κοστίνια τον έχει «συμπληρώσει» ιδανικά.

Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν παίξει μαζί σε σύστημα 4-3-3, το οποίο χρησιμοποιεί κυρίως ο Μεντιλίμπαρ, με τον Κοστίνια δεξιό μπακ και τον Κάρμο αριστερό σέντερ μπακ. Να σημειωθεί για την… ιστορία, πως ο αριστερός μπακ εκείνης της ομάδας, ήταν ο Ρούμπεν Βινάγκρε! Ένας μπακ που πέρασε από τον Ολυμπιακό στο παρελθόν, αλλά η παρουσία του δεν ήταν η αναμενόμενη. Με τις ευκαιρίες που του δόθηκαν να πηγαίνουν στα… σκουπίδια.