Εκκίνηση με το δεξί ο Θρύλος!

Εκκίνηση με το δεξί έκανε ο Ολυμπιακός στο νέο πρωτάθλημα, μιας και νίκησε 2-0 το Βόλο στο κατακόκκινο Πανθεσσαλικό από 8.000 ΓΑΥΡΟΥΣ. Ο Ροντινέι με ωραίο πλασέ (13') έβαλε το πρώτο γκολ της σεζόν για τους Πειραιώτες και ο Μασούρας με ιδανικό σουτ στην κίνηση υπέγραψε την πρώτη νίκη της σεζόν, με τον Ζέλσον Μαρτίνς να εντυπωσιάζει, όπου είχε δύο ασίστ.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο ματς. Από τα πρώτα λεπτά του ματς ήταν μέσα στην ενέργεια, έβγαλε διάθεση και φάσεις και έψαχνε το γρήγορο γκολ που θα του ξεκλείδωνε τον δρόμο προς τη νίκη. Και το βρήκε στο 13’ με τον εκπληκτικό Ροντινέι. Ο Τσικίνιο ξέφυγε από τα αριστερά και σέντραρε προς το δεύτερο δοκάρι, ο Ζέλσον άφησε την μπαλα να σκάσει στο χορτάρι και πάσαρε στον «Ρόντι», με τον Βραζιλιάνο να σουτάρει με το αριστερό μέσα από την περιοχή και να ανοίγει το σκορ, το οποίο ήταν και το πρώτο επίσημο γκολ των Πειραιωτών της σεζόν. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα το ματς, καθώς δεν είχαν απειληθεί καθόλου από το Βόλο, ο οποίος έπαιζε σκληρά και με αντικανονικά μαρκαρίσματα. Οι Πειραιώτες ήταν μονίμως στο δεύτερο μισό του γηπέδου, προσπαθώντας να βρουν και ένα δεύτερο τέρμα. Ο Λούκας  Βιγιαφάνιες φάνηκε πως είχε ασυλία από τον διαιτητή Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος αντί να τον αποβάλλει από το πρώτο κιόλας δολοφονικό του τάκλιν , του έδωσε την ευκαιρία να κάνει άλλο ένα και τελικά να αποβληθεί στο 33’. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός μπήκε άτσαλα και στις δύο περιπτώσεις με τον διαιτητή Παπαδόπουλο να του δείχνει τις δύο κίτρινες κάρτες  σε ούτε δύο λεπτά για να αφήσει τους Θεσσαλούς με παίκτη λιγότερο. Αρχικά, με τάκλιν κλώτσησε στο καλάμι το Ντόη  και στο δεύτερο φάουλ του πάτησε με τις τάπες στον αχίλλειο του Έσε. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι Κυπελλούχοι Ευρώπης εμφάνισε ένα διαφορετικό πρόσωπο μετά την αποβολή και ο Βόλος άρχισε τις προσπάθειές του για να απειλήσει τον Τζολάκη και αυτό ήταν κάτι που προκάλεσε τα παράπονα του Μεντιλίμπαρ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αλλαγή, με τον Ελ Κααμπί να περνάει αντί του Κωστούλα. Μάλιστα, ο Μαροκινός φορ κατάφερε να δώσει μεγαλύτερη επιθετικότητα με την ταχύτητά του και το πληθωρικό του στυλ μέσα στην περιοχή. Βέβαια ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος δεν ήταν το ίδιο υψηλός στο δεύτερο μέρος, με τις ευκαιρίες να είναι ελάχιστες μέχρι το 60’. Εκείνο το σημείο, ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Ζέλσον, αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Ο Ορτέγκα έκανε φοβερή μπαλιά στον Ελ Κααμπί που βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Ζέλσον που με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Μαροκινός ήταν οφσάιντ. Επτά λεπτά μετά, οι παίκτες του Ολυμπιακού έκλεψαν την μπάλα, ο Ελ Κααμπί έστρωσε στον Στάμενιτς που σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή και ο Σιαμπάνης μπλόκαρε. Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 73’, ο Ζέλσον βγήκε από τα δεξιά πολύ ωραία και έκανε το γέμισμα προς το δεύτερο δοκάρι, ο Μασούρας έπιασε το απευθείας βολέ με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 0-2.

Βόλος ΝΠΣ (Χοακίν Γκόμεθ): Σιαμπάνης, Κορρέα, Μύγας, Φεράρι , Καλογερόπουλος, Βιγιαφάνιες (32′ αποβολή), Κόμπα ( 65′ Μεντιέτα), Τσοκάνης (89′ Μίλετιτς), Ασεχνούν (79′ Κόντε), Γκλάβσιτς, Κόζτα (65′ Άλτμαν)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Πιρόλα, Μπιανκόν (56′ Στάμενιτς), Ροντινέι, Έσε, Ντόι, Βέλντε (71′ Μασούρας), Τσικίνιο (81′ Γιάρεμτσουκ), Ζ.Μάρτινς, Χ.Κωστούλας (46′ Ελ Καμπί)