Τεράστιο κέρδος για Ολυμπιακό και Ροντινέι ο Κοστίνια!

Αυτό που είναι εντυπωσιακό με τον Ολυμπιακό φέτος είναι η πληρότητα που διαθέτει, σε ορισμένες θέσεις. Όχι μόνο από άποψη παικτών, αλλά και χαρακτηριστικών.

Μία εξ αυτών είναι και το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Ροντινέι μπορεί να φάνταζε... μόνος τον τελευταίο καιρό σε αυτή τη θέση, όμως η παρουσία του Κοστίνια άλλαξε τα πράγματα. Κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό, τόσο για τους «ερυθρόλευκους», όσο και τον ίδιο τον Βραζιλιάνο μπακ.

Η παρουσία του Πορτογάλου, άλλωστε, φαίνεται ότι τον κρατά σε «επαγρύπνιση», στο πλαίσιο ενός υγιή ανταγωνισμού. Απόδειξη για αυτό, τα τελευταία παιχνίδια, και κυρίως αυτό με τον Άρη Λεμεσού.

Ο Ροντινέι ανεβάζει «στροφές» όλο και περισσότερο, με το φιλικό στην Κύπρο να είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα. Ο Βραζιλιάνος αποτέλεσε καταλυτικό «παράγοντα» για την ανασταλτική γραμμή της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, βοηθώντας εξίσου αποτελεσματικά τόσο στο αμυντικό παιχνίδι, όσο και στο επιθετικό.

Σίγουρα ο Κοστίνια χρειάζεται να δουλέψει ορισμένα πράγματα, προκειμένου να δείξει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες που έχει, ωστόσο ήδη φαίνεται ότι δίνει μία «ισορροπία» στο δεξί άκρο της άμυνας. Διαφορετικής «κοψιάς» ποδοσφαιριστής, που αλληλοσυμπληρώνει ιδανικά τον Ρόντινέι.

Ο Βραζιλιάνος πήγαινε... σερί, καθ' όλη τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι έπρεπε να υπάρχει ένας παίκτης πίσω του, ιδανικός για να του δίνει «ανάσες». Και ο Κοστίνια είναι αυτός ακριβώς ο παίκτης.

Όπως καταλαβαίνουμε, αυτή η συνύπαρξη μπορεί να αποδειχθεί «κερδοφόρα» για τον Ολυμπιακό και σίγουρα θα τον δυναμώσει, σε ορισμένους τομείς του παιχνιδιού του. Το πρώτο δείγμα ήταν αισιόδοξο και η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό το ζήτημα, μεταξύ άλλων.