Θέλουν τον χρόνο τους οι Γιάρεμτσουκ και Στάμενιτς

Το Σάββατο (10/8), ο Ολυμπιακός «έκλεισε» τις... φιλικές του υποχρεώσεις και δήλωσε έτοιμος για την ιστορική σεζόν 2024-25, των 100 χρόνων του.

Στα οκτώ ματς προετοιμασίας, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε ισότιμα ευκαιρίες σε όλους τους «ερυθρόλευκους» του ρόστερ. Χάρη στον «Μέντι», κανένας από τους 24 Πειραιώτες δεν θεωρεί τον εαυτό του βασικό και αναντικατάστατο, κάτι πάρα πολύ σημαντικό.

Οι Κυπελλούχοι Ευρώπης, στα οκτώ φιλικά προετοιμασίας τους, επιβεβαίωσαν ότι ο Μάρκο Στάμενιτς και Ρόμαν Γιάρεμτσουκ θέλουν τον χρόνο τους.

Ο ΟΥΚΡΑΝΟΣ φορ όπως και στο φιλικό με τη Νότιγχαμ, δείχνει ότι είναι «μανούλα» στις γρήγορες μεταβιβάσεις της μπάλας, τα τριγωνάκια» και τα «ένα-δύο». Του στέρησε την χαρά του πρώτου γκολ, ο Παπακανέλλος καθώς ήταν οφσάιντ στο σουτ του Ουκρανού φορ.

Ωστόσο, έδειξε και ότι ακόμη είναι βαρύς. Φαίνεται στις κινήσεις του, ενώ, άλλωστε, είναι σαφές ότι πρέπει να γίνει και πιο fit. Βέβαια δεν είναι ευχάριστο που παίζοντας σέντερ φορ για περίπου 70 λεπτά δεν μπόρεσε να τελειώσει μια φάση, σε ένα φιλικό με ρεσιτάλ ευκαιριών.

Από την άλλη, ο Νεοζηλανδός χαφ έπαιξε αλλαγή αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το προηγούμενο φιλικό με τη Νότιγχαμ, και ενεπλάκη ξανά με ένα γκολ εις βάρος του Ολυμπιακού, καθώς από δική του πολύ λάθος πάσα πάνω σε αντίπαλο ξεκίνησε η φάση του 1-3, κάτι που ασφαλώς δεν ιναι και το πιο...ευχάριστο.

Έχει ενδιαφέροντα στοιχεία το παιχνίδι του, παίζει με τη μία, μαρκάρει ψηλά, το παλεύει ανασταλτικά, αλλά σίγουρα πρέπει να μείνει πιο δυνατά στις φάσεις και να είναι πιο συγκεντρωμένος. Χρόνος υπάρχει και για τους δύο για να «κουμπώσουν» με τους υπόλοιπους παίκτες και έτσι θα δούμε ωραία πράγματα.