Άρεσε ξανά ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ!

Χαμόγελα και αισιοδοξία για μεγάλα πράγματα έχει φέρει ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ! Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία τους στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Ολλανδία επικρατώντας άνετα με 2-0 της Ναϊμέγκεν που είχαν και δύο δοκάρια. Τα γκολ σημείωσαν Ζέλσον (31’) και Μασούρας (36’).

Οι Πειραιώτες που έδειξαν στο τέταρτο τους φιλικό ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, έκαναν την καλύτερη τους εμφάνιση στα φιλικά. Με κορυφαίους τους Ζέλσον Μάρτινς και Μασούρα και την πίεση να είναι η ταυτότητα του Ολυμπιακού του Μεντιλίμπαρ φέρνει χαμόγελα και στον καχύποπτο οπαδό. Θετικό ντεμπούτο για τον Λορένσο Πιρόλα, όπου έδειξε πολύ καλά στοιχεία όσο αγωνίστηκε.

Στα 4 φιλικά που έδωσε ο Ολυμπιακός επί ολλανδικού εδάφους είχε 1 ήττα από τον Αγιαξ, 2 νίκες με Μαλίν και Ναϊμέγκεν και 1 ισοπαλία με Αλ Καντσία. Γυρίζουν απόψε στην Αθήνα οι Κυπελλούχοι Ευρώπης.

Ντεμπούτο Πιρόλα και αρκετές αλλαγές η ενδεκάδα

Με τον «νέο» Πιρόλα στα στόπερ και τον Αναγνωστόπουλο κάτω από τα γκολπόστ έπαιξε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ναϊμέγκεν, στο τελευταίο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους.

Ο κόουτς Μεντιλίμπαρ είχε τον Αναγνωστόπουλο στο τέρμα, τους Ροντινέι, Πιρόλα, Κουτσίδη, Αποστολόπουλο στην τετράδα της άμυνας. Μπιανκόν, Μπακούλα στα χαφ και τους Μασούρα, Παπακανέλλο, Ζέλσον Μαρτίνς τριάδα πίσω από τον φορ Κωστούλα.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε στο ματς όπως στα προηγούμενα φιλικά. Η Ναϊμέγκεν ήταν  εκείνη που προσπαθούσε να επιβάλει το δικό της ρυθμό στα πρώτα λεπτά και είχε σημαδέψει κυρίως την πλευρά του Αποστολόπουλου. Στο 17’, ο Ονάλ έφυγε στην κόντρα και πέρασε τον Αναγνωστόπουλο που επιχείρησε έξοδο. Ο άσος της Ναϊμέγκεν έκανε το πλασέ σε κενή εστία, αλλά ο Κουτσίδης πρόλαβε και απομάκρυνε πριν περάσει τη γραμμή η μπάλα. Ο «Μέντι» ήταν εμφανώς προβληματισμένος και έριξε τα… γκάζια του στους παίκτες και εκείνοι «μεταμορφώθηκαν» από το 25’ και μετά και κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες και πετυχαίνοντας εν τέλει δύο γκολ πριν την ανάπαυλα. Ο Αποστολόπουλος προειδοποίησε στο 29’, μετά από ωραία ενέργεια του, μπήκε στην περιοχή από αριστερά έκανε το σουτ με το δεξί, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά, ο Έλληνας μπακ έκανε τη δυνατή μπαλιά από αριστερά προς τα δεξιά με τη μπάλα να πηγαίνει σε ένα σημείο που φαινόταν να την ελέγχει αμυντικός της Ναϊμέγκεν. Ο Ροντινέι πίεσε και έκλεψε, τροφοδότησε τον Ζέλσον, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Πέντε λεπτά μετά, η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς. Ο Κωστούλας πίεσε τον Φαν Γκάσελ, ο οποίος έκανε λάθος δίνοντας πάσα στον Μασούρα που δεν είχε κανένα πρόβλημα να πλασάρει και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος έγινε στο 42’ και ήταν των Πειραιωτών. O Κωστούλας άνοιξε τη μπάλα για τον Ζέλσον που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και λίγο πριν την τελική γραμμή γύρισε για τον Μασούρα, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Φαν Γκάσελ απέκρουσε.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε την κυριαρχία του με κύριο εκφραστή τον Ζέλσον Μάρτινς, ο οποίος έβγαζε την ομάδα του γρήγορα στην αντεπίθεση δημιουργώντας ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν κοντά σε 3ο τέρμα, στο 72’, με το δοκάρι του Παπακανέλου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Ροντινέι και «άδειασε» τον προσωπικό του αντίπαλο. Στα υπόλοιπα λεπτά και σε συνδυασμό με τις αλλαγές ο ρυθμός έπεσε, αλλά και πάλι η ομάδα του Μεντιλίμπαρ ήταν αυτή που είχε τον απόλυτο έλεγχο, με το 2-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Αναγνωστόπουλος (45' Τζολάκης), Ροντινέι, Πιρόλα (73' Άμπι), Κουτσίδης, Αποστολόπουλος (73' Μουζακίτης), Μπιανκόν (85' Ρέτσος), Μπακούλας, Μασούρας (65' Ορτέγκα), Παπακανέλλος (83' Τσικίνιο), Ζέλσον (83' Μπιέλ), Κωστούλας (65' Κοστίνια).