Το πλάνο Μεντιλίμπαρ θα φέρει την επιτυχία και πρέπει να στηριχθεί!

Από την προετοιμασία κα την γενικότερη εικόνα που προκύπτει, βλέπουμε ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει στα «σκαριά» έναν Ολυμπιακό που επιθετικά αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για τον αντίπαλό του, κάτι που προσπαθεί να τελειοποιήσει, μέσα από τη συνεχή δουλειά, σε προπονήσεις και φιλικά.

Ενδεικτικό παράδειγμα, η αναμέτρηση με την Αλ Καντσία. Για ακόμα μία φορά, το... πλάνο «Μέντι» βρήκε μία πολύ σωστή εφαρμογή στον αγωνιστικό χώρο, με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Συνεχόμενο πρεσάρισμα ψηλά, πολλές απειλητικές φάσεις στην εστία του αντιπάλου, καθώς και πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που είδαμε τόσο στο γκολ του Τσικίνιο, όσο και σε αυτό του Ροντινέι.

Ένα σύνολο που σίγουρα πρέπει να δουλέψει ακόμα ορισμένα πράγματα, ωστόσο δείχνει μία τρομερή εικόνα, από τη μέση και μπροστά.. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι περιμένουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι αναμένονται οι επιστροφές των Ποντένσε και Όρτα, που είναι απαραίτητοι για το επιθετικό build-up των «ερυθρόλευκων» και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις ομάδες που ανήκουν (Γουλβς και Μπράγκα, αντίστοιχα), με το μυαλό τους, παρ' όλα αυτά να σκέφτεται μονάχα τον... Πειραιά.

Πέραν αυτών, όμως, υπάρχει ένα πολύ αξιόλογο έμψυχο δυναμικό, που χρειάζεται τη στήριξη όλων μας, μια και η πλειοψηφία αυτών ξέρουν την ομάδα, και μάλιστα πολύ καλά. Με «προάγγελο» την κατάκτηση του Conference League, αλλά και του Youth League, όσον αφορά τους πιτσιρικάδες, που «βγάζουν μάτια» στην προετοιμασία, άπαντες είναι έτοιμοι να πάνε στο... επόμενο επίπεδο τον Ολυμπιακό, με διαρκή δουλειά και βελτίωση.

Και στα τρία φιλικά, άλλωστε, ο Ολυμπιακός ήταν είτε ξεκάθαρος διεκδικητής, είτε απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και αυτό οφειλόταν, κατά κύριο λόγο, στο πλάνο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και τη σωστή «μετάφραση» αυτού στο χορτάρι από τους παίκτες. Πρέσινγκ που βγάζει το... λάδι του αντιπάλου και διαρκής κίνδυνος για την άμυνα της ομάδας που αντιμετωπίζουν οι Πειραιώτες.

Όλο αυτό παράγει μία πολύ όμορφη εικόνα και ένα στυλ ποδοσφαίρου που εντυπωσιάζει και τον πιο απαιτητικό οπαδό και σίγουρα χρειάζεται τη στήριξή μας, ώστε να συμπαρασύρει τις όποιες «παθογένειες» και να απογειώσει τον Θρύλο, κάνοντας τον μία ομάδα-«φόβητρο», τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.