Ο… μικρός Κιελίνι!

Τα χαρακτηριστικά του Λορέντζο Πιρόλα, είναι εντυπωσιακά και κυρίως, μοντέρνα! Με πολύ καλή φυσική κατάσταση και καλά στημένος δομικά , ο Πιρόλα διακρίνεται από τις εξαιρετικές ικανότητες ανάγνωσης όταν δεν έχει τη μπάλα στην κατοχή του, είναι δυνατός στον αέρα και επίσης ικανός να κάνει τον εαυτό του επικίνδυνο στην περιοχή του πέναλτι του αντιπάλου.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είχαν γραφτεί από την κορυφαία ιταλική εφημερίδα «Gazzetta Dello Sport » για τον νεαρό σέντερ μπακ, όταν είχε κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Είχε κυκλοφορήσει με τίτλο: «Ένα κυνηγόσκυλο που τον λένε Πιρόλα: Η Ίντερ έχει τον νέο Κιελίνι και ο Αντόνιο Κόντε είναι τρελός μαζί του»!

Μάλιστα, στο ίδιο Μέσο, ο Πιρόλα είχε παραχωρήσει συνέντευξη και είχε αναφερθεί τόσα στα μεγάλα του «ατού» ως ποδοσφαιριστής, αλλά και στα πρότυπα του, για το κέντρο της άμυνας. «Τα καλύτερα μου προσόντα είναι η αποφασιστικότητα και η συγκέντρωση για ενενήντα λεπτά. Αλλά με μαλώνουν που χρησιμοποίησα το δεξί μου πόδι. Είδωλα; Πάντα ο Σέρχιο Ράμος, ο Σάμουελ από την Ίντερ και ο Ντε Φράι. Ο πιο δυνατός συνεργάτης μου Σεμπαστιάνο Εσπόζιτο κάνει τη διαφορά» είχε υπογραμμίσει ο Ιταλός στόπερ και συνέχισε απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε το 2020 για την Ίντερ: «Το μέλλον μου; Σε πέντε χρόνια βλέπω τον εαυτό μου εδώ ως πρωταγωνιστή, το όνειρό μου είναι να είμαι στην Ίντερ, αλλά είναι δύσκολο. Ο σύλλογος και ο ατζέντης μου θα αποφασίσουν τον Σεπτέμβριο».