Έχει δρόμο ακόμη ο Ολυμπιακός…

Ο Ολυμπιακός έδωσε τo Σάββατο (20/7) το 2ο φιλικό του στο πλαίσιο της preseason του στην Ολλανδία με αντίπαλο την Μέχελεν (2-0) στο οποίο και πάλι ο προπονητής, Χοσέ Λουίς, μας έδειξε την σκέφτεται για τον Ολυμπιακό και την φιλοσοφία του.

Ζητά συνεχώς συγκεκριμένα πράγματα από τους ποδοσφαιριστές του και από την πλευρά τους οι παίκτες του δείχνουν να κατανοούν το παιχνίδι που έχει στο μυαλό του για τον Ολυμπιακό. Αυτά που έχουν φανεί από τα δύο πρώτα φιλικά ματς των «ερυθρόλευκων» είναι ακριβώς αυτά τα στοιχεία που ζητούσε ο Βάσκος τεχνικός από τους ποδοσφαιριστές του και την προηγούμενη σεζόν από την πρώτη ημέρα που έκατσε στον πάγκο της ομάδας. Πίεση ψηλά στον αντίπαλο, κατοχή της μπάλας και συνεχή κίνηση με και χωρίς την μπάλα στα πόδια.

Είναι στοιχεία που οι Πειραιώτες τα έχουν τώρα στο παιχνίδι τους και προσπαθούν να βάλουν σε αυτήν τη φιλοσοφία και τους παίκτες που ενσωματώνονται σιγά-σιγά στην ομάδα. Ο κόσμος βλέπει μία συνέχεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του Conference League.

Ακόμα έχει δρόμο μπροστά του ο Ολυμπιακός και για να βγάλει στο χορτάρι αυτά που θέλει ο Μεντιλίμπαρ και για να εμφανιστεί η ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του. Όπως επίσης μπορεί να είναι και πολύ νωρίς για να έχει η ομάδα αυτά τα τρεξίματα και τη φρεσκάδα που έχει στα δύο πρώτα φιλικά. Επομένως όλοι περιμένουν να δουν την τελική μορφή του Ολυμπιακού, αλλά είναι ενθαρρυντικό το ξεκίνημα, διότι φαίνεται πως δημιουργείται μία ομάδα με αρχές, με συγκεκριμένο στυλ, μία ομάδα του προπονητή.