Ο απολογισμός της πρώτης εβδομάδας στην Ολλανδία!

Μία εβδομάδα σκληρής δουλειάς στο Σίνταμ συμπληρώνεται η αποστολή του Ολυμπιακού, αλλά να μην ξεχνάμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» παίκτες είχαν και μερικές μέρες προπονήσεων στο Ρέντη πριν αναχωρήσουν για την Ολλανδία

Σ’ αυτή τη νέα αρχή του Ολυμπιακού λοιπόν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ φρόντισε να επιβάλλει τον «νόμο» του. Η δουλειά του Ολυμπιακού στην Ολλανδία συνεχίζεται και φαίνεται σιγά-σιγά πως η ταυτότητα «Μεντιλίμπαρ», ένα στυλ παιχνιδιού με γρήγορο ποδόσφαιρο, κλεψίματα της μπάλας μπροστά και παραγωγή φάσεων, υπό την καθοδήγηση του Χοσέ Λουίς Μεντιλόμπαρ. Κάτι τέτοιο είδαμε και στα δύο φιλικά, όπου αυτό ίσως δεν θα συνέβαινε, αν ο Ισπανός τεχνικός δεν θα άφηνε τους παίκτες του Ολυμπιακού στην... ησυχία τους.

Παράλληλα ο «Μέντι» έχε δείξει ότι  είναι πολύ ενεργός και δεν σταματάει καθόλου να μιλάει στους ποδοσφαιριστές του. Δίνει οδηγίες σε όλους για το παραμικρό τους πιάνει ιδιαιτέρως και τους μιλάει.

 

Έχει άλλη σχέση με τους παίκτες του, αλλά είναι ο προπονητής που κρατάει τις αποστάσεις του. Δεν είναι ούτε πολύ φιλικός, ούτε και πολύ απρόσιτος. Αυτό που μας έχει δείξει μέχρι τώρα είναι πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που θα καθίσει και θα ακούσει και την αντίθετη άποψη. Θα ακούσει και την γνώμη του ποδοσφαιριστή και θα προσπαθήσει με τρόπο και επιχειρήματα να του εξηγήσει ότι κάνει λάθος. Με τον τρόπο που κάνει την προπόνηση θέλει να υπάρχει νεύρο από τους παίκτες του. Δεν τους αφήνει να χαλαρώνουν. Θα τον ακούσουμε να φωνάζει, αλλά δεν θα το κάνει χωρίς λόγο και ούτε για να δείξει ότι κάτι κάνει.

Όμως, αρκετά αναφερθήκαμε στον Βάσκο τεχνικό του Θρύλου και την φιλοσοφία, ας αναφερθούμε και σε τέσσερα πρόσωπα που δείχνουν να έχουν ξεχωρίσει στην πρώτη εβδομάδα της παρουσίας της ομάδας στην Ολλανδία.

Zέλσον: Ο Ζέλσον Μαρτίνς δείχνει ανανεωμένος και έτοιμος να «νικήσει» το κακό περσινό διάστημα των τραυματισμών και να πρωταγωνιστήσει με τον Ολυμπιακό. Μια «γεύση» πήραμε στα φιλικά με Άγιαξ και Μέχελεν, όπου ξεχώρισε. Ο Μεντιλίμπαρ και οι συνεργάτες δείχνουν πολύ αισιόδοξοι μ' αυτά που βλέπουν. Το μόνο που τους απασχολεί είναι να μην έχει ατυχία με τραυματισμό και μείνει πίσω. Αν είναι υγιής και βγάλει όπως πρέπει όλη την προετοιμασία θεωρούν ότι μέσα στη σεζόν θα κάνει... πλάκα στους αντιπάλους.

 

Moυζακίτης: Ο Χρήστος Μουζακίτης ήταν αυτός που άνοιξε «λογαριασμό» για τον Θρύλο στη σεζόν 2024/25, με σουτ-«ζωγραφιά» στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Πέραν αυτού, ωστόσο, ο νεαρός χάφ βρίσκεται κυριολεκτικά παντού στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας όλες τις δουλειές. Ο «στρατηγός» του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος δεν... κοιτάει ηλικίες, πιστεύει πολύ στο σπάνιο ταλέντο του Μουζακίτη, τον έχει πολύ ψηλά στα... μάτια του και αναμένεται να του δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής τη νέα αγωνιστική σεζόν, των 100 χρόνων.

 

Oρτέγκα: Είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα και συν τοις άλλοις δεν είχε την εικόνα που θα περίμενε κάποιος την περσινή σεζόν, αλλά υπήρχε βέβαια εξήγηση. Για 16 μήνες έπαιζε σερί δίχως διακοπές! Τώρα, ξεκουράστηκε ένα μήνα και ανέβηκε στην Ολλανδία, αρχίζοντας να αφήνει υποσχέσεις. Και στα δύο φιλικά, τόσο με τον Άγιαξ, όσο και με τη Μαλίν, ο Ορτέγκα ήταν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Ο Αργεντινός μπακ λοιπόν δείχνει ότι είναι καλά! Ότι αυτή τη στιγμή πιστεύει περισσότερο στον εαυτό του απ’ ό,τι έδειχνε να πιστεύει πέρσι. Προφανώς παίζει ρόλο και το γεγονός ότι ξεκουράστηκε. Το ζητούμενο βέβαια είναι να μην σταματήσει εδώ.

 

Τσικίνιο: Την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο Ολυμπιακός βρήκε «χρυσάφι» στο πρόσωπο ή μάλλον στα πόδια ενός παίκτη που έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, έμοιαζε δύσκολο να πετύχει στον Πειραιά. Ο λόγος για τον Τσικίνιο. Με το «καλημέρα» είχε μπει στο κλίμα και κέρδισε μια θέση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος χαφ είχε πάρει τη φανέλα του βασικού στην μεσαία γραμμή… σπίτι του και αποδείχθηκε λίρα εκατό για τον Θρύλο την περσινή σεζόν. Τώρα, τη φετινή χρονιά ο «Τσίκι» είναι αποφασισμένος να ανεβάσει τον πήχη ψηλότερα και να βοηθήσει περισσότερο τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του. Ο Πορτογάλος χαφ που κάνει φέτος το καλοκαίρι για πρώτη φορά προετοιμασία  με τον Ολυμπιακό όπως και πολλοί άλλοι, φαίνεται πολύ ευδιάθετος και ορεξάτος και στα φιλικά έχει δείξει ότι συνέχισε από εκεί που σταμάτησε πέρσι.