Το μέλλον του Ολυμπιακού προμηνύεται «λαμπρό»!

Η εικόνα του Ολυμπιακού στα δύο παιχνίδια, επί Ολλανδικού εδάφους, με Άγιαξ και Μέχελεν είναι κάτι παραπάνω από θετική. Μία ομάδα που πιέζει διαρκώς ψηλά και δεν σταματά να τρέχει και να ψάχνει τρόπους, ώστε να δημιουργήσει φάσεις και απειλές στον αντίπαλο.

Ακόμα πιο αισιόδοξο το γεγονός ότι σε αυτό πρωταγωνιστούν οι μικροί του Ολυμπιακού, που… βγάζουν μάτια, μέχρι στιγμής, στις Κάτω Χώρες. Ο Χρήστος Μουζακίτης ήταν αυτός που άνοιξε «λογαριασμό» για τον Θρύλο στη σεζόν 2024/25, με σουτ-«ζωγραφιά» στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Πέραν αυτού, ωστόσο, ο νεαρός χάφ βρίσκεται κυριολεκτικά παντού στον αγωνιστικό χώρο, κάνοντας όλες τις δουλειές.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Παπακανέλλος δείχνει ότι στο μέλλον μπορεί ακόμα και να ηγηθεί της μεσαίας γραμμής των «ερυθρόλευκων», καταγράφοντας αρκετά κλεψίματα και ανακτήσεις μπάλας, με τη συμπεριφορά του στον αγωνιστικό χώρο να είναι υποδειγματική.

Στο ίδιο «φεγγάρι» και ο Θεοφάνης Μπακούλας, επίσης εντυπωσιακός στα χαφ του Ολυμπιακού, ενώ το ντεμπούτο του Νίκου Μπότη με την πρώτη ομάδα, κόντρα στη Μέχελεν, περιλαμβάνει ορισμένες σπουδαίες επεμβάσεις.

Παρότι έχει δείξει τα πρώτα ψήγματα, σε αυτό το κλειστό «κλαμπ» πρέπει να βάλουμε και τον Απόστολο Αποστολόπουλο, έναν αμυντικό με απίστευτη ενέργεια και μαχητικότητα, που αποδεικνύει έτι περισσότερο ότι το μέλλον της άμυνας των Πειραιωτών βρίσκεται σε πολύ καλά «χέρια».

Φυσικά, δεν λησμονούμε την επιθετική γραμμή και τον σπουδαίο Μπάμπη Κωστούλα, που φέτος ψάχνει, και αυτός, την ευκαιρία του να γίνει μέρος της «γραμμής κρούσης» στην ομάδα του Μεντιλίμπαρ.

Ο Ισπανός κόουτς, από τη μεριά του, πιστεύει πάρα πολύ σε αυτά τα παιδιά, που ήταν πολύτιμο κομμάτι της κατάκτησης του Youth League, τον περασμένο Απρίλιο. Στο μυαλό του «Μέντι» υπάρχει το γεγονός ότι αυτά τα παιδιά δεν πήγαν στην Ολλανδία μονάχα για να δουν από κοντά την προετοιμασία.

Ξέρει ότι δουλεύουν συνεχώς, μέρα με τη μέρα, προκειμένου να γίνουν καλύτεροι και να πείσουν τον «στρατηγό» του Ολυμπιακού ότι αξίζουν μία θέση στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, όχι μόνο της ερχόμενης σεζόν, αλλά και γενικότερα.

Οι πιτσιρικάδες του Θρύλου θέλουν απλά να παίξουν τη μπάλα τους, με χαμηλά το κεφάλι, χωρίς να επηρεάζονται από διάφορους ψιθύρους. Και, κάπως έτσι, η ανταμοιβή θα έρθει, με την ανάληψη των ηνίων της πρώτης ομάδας, και τη δημιουργία ενός νέου ελληνικού «κορμού», ελπιδοφόρου και έτοιμου για τις μεγαλύτερες επιτυχίες.