Νέα καλή εμφάνιση από το... νεανικό Ολυμπιακό!

Ακόμα καλύτερο δείγμα και αρχίζει να πλησιάζει στα «θέλω» του Μεντιλίμπαρ! Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας επί ολλανδικού έδαφος  νικώντας άνεται την «έτοιμη» Μαλίν με πρωταγωνιστές την γενιά των Πρωταθλητών Ευρώπης!

Ένα 24ωρο μετά το τεστ με τον Άγιαξ, οι Πειραιώτες άφησαν ξανά μεγάλες υποσχέσεις για αυτά που έρχονται στο μέλλον Το πρώτο γκολ της σεζόν για τον Ολυμπιακό ήρθε από ένα παιδί από τα «φυτώρια» του Συλλόγου, που είναι το next big thing του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος για τον απίθανο Χρήστο Μουζακίτη, τον πρωταθλητή Ευρώπης με την ομάδα Νέων του Θρύλου που έκανε τους πάντες να παραμιλάνε με το θεαματικό γκολ που πέτυχε.

Το δεύτερο γκολ για τους Πειραιώτες το πέτυχε ο Ζέλσον Μαρτίνς. Μετά από υπέροχη μπαλιά του Ορτέγκα, ο Κωστούλας έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και μοίρασε στον Πορτογάλο, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 Επόμενο τεστ για την ομάδα του Μεντιλίμπαρ είναι την Παρασκευή (26/7, 16:30) με αντίπαλο την Αλ Καντσία, την ομάδα του δικού μας Μίτσελ.

Έτσι παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ κόντρα στην Μέχελεν

O Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη Μέχελεν στο δεύτερο φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας, επί αυστριακού εδάφους, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να δοκιμάζει αρκετά πράγματα ανακατεύοντας λίγο την… τράπουλα και να αλλάζει σχεδόν ολόκληρη την ενδεκάδα σε σύγκριση με το χθεσινό τεστ απέναντι στον Αίαντα.

Ο Χαράλαμπος Κωστούλας έμεινε σταθερός στην κορυφή της επίθεσης έχοντας τους Ζέλσον Μαρτίνς και Παπακανέλλο στα δύο άκρα, ενώ βασικός ξεκινάει και ο εξαιρετικός στο πρώτο φιλικό, Χρήστος Μουζακίτης.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε τους ποδοσφαιριστές του με σύστημα 4-3-3 και κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Τζολάκης, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προ τα αριστερά βρέθηκαν οι Ροντινέι, Ρέτσος , Μπιανκόν, Ορτέγκα. Στο κέντρο αγωνίστηκαν ο Ντόη στο «έξι» και Μουζακίτης-Αποστολόπουλος συμπλήρωσαν την τριάδα των χαφ και στα «φτερά» οι Ζέλσον Μαρτίνς και Παπακανέλλο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Κωστούλας.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς με όρεξη για υψηλό πρέσινγκ από την αρχή. Μόλις στο 5’ ευτύχησε να προηγηθεί με ένα τρομερό γκολ του νεαρού Χρήστου Μουζακίτη. Ο 17χρονος χαφ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και δεξιά, την έφερε στο αριστερό του πόδι και σημάδεψε το απέναντι "παραθυράκι" του Ντε Βολφ που απλά την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του για το 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» αποκτώντας αυτοπεποίθηση ήταν εκείνοι που ακολουθούσαν πιστά το πλάνο του προπονητή. Εκείνοι ήταν που κυκλοφορούσαν, που είχαν την κατοχή και που πίεζαν και απειλούσαν την αντίπαλη εστία. Στο 28’, ακολούθησε δεύτερο γκολ με την υπογραφή του Ζέλσον Μαρτίνς σε μια υπέροχη ομαδική προσπάθεια στο φιλικό με τη Μέχελεν. Ο Ορτέγκα με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Κωστούλα στην πλάτη της άμυνας των Βέλγων, εκείνος με φανταστική ενέργεια και αντί να πλασάρει  έδωσε πάσα στον Μαρτίνς που σκόραρε για το 2-0.  Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να πιέζουν ψηλά τη Μαλίν και της είχαν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Ο ενδιαφέρων πειραματισμός του β’ μέρους

Με την έναρξη του β’ μέρους ο «Μέντι» έκανε έναν ενδιαφέροντα πειραματισμό. Άφησε στον πάγκο τον Κωστούλα (μοναδικό φορ) και έβαλε τον Κοστίνια. Το ενδιαφέρον της ιστορίας ήταν η διάταξη και οι προωθημένοι. Από το 4-3-3 του α’ ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έμοιαζε να παίζει 4-4-2 με Ορτέγκα και Αποστολόπουλο (αριστερά), Ροντινέι και Κοστίνια (δεξιά), Ο Μπιάνκον ήταν στο «6» και ο Μουζακίτης «8» και το δίδυμο μπροστά ο Ζέλσον με τον Παπακανέλλο. Αλλαγή υπήρχε και στα δοκάρια με τον Μπότη να παίρνει τη θέση του Τζολάκη.

Παρότι η Μέχελεν μπήκε λίγο καλύτερα, μετά από λίγα λεπτά που η 11άδα του Ολυμπιακού άρχισε να βρίσκει τις θέσεις μετά τις αλλαγές και ο Μεντιλίμπαρ απαίτησε ξανά πίεση ψηλά και έχασε μερικές ευκαιρίες για να κάνει το 3-0. Χαρακτηριστική ήταν μεγάλη φάση στο 81’. Ο Μπακούλας έκλεψε στη μεσαία γραμμή και ο Ροντινέι έγινε κάτοχος της που μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Μασούρας προσπάθησε να την σπρώξει στα δίχτυα αλλά σημάδεψε το δεξί δοκάρι. Eπτά λεπτά μετά, ο Σχοφς έκανε το σουτ, ο Μπότης τέντωσε το κορμί του στη δεξιά πλευρά και απέκρουσε στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια κόρνερ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Θρύλος επικράτησε με 2-0.