Αντάμωσαν και πάλι!

Στην προετοιμασία, αντάμωσαν ξανά και δύο ποδοσφαιριστές που έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν και αποτελούν μεταγραφές για τον Ολυμπιακό. Ή για την ακρίβεια, ο ένας είναι μεταγραφή (Μάρκο Στάμενιτς, με δανεισμό από την Νότιγχαμ Φόρεστ), ενώ ο Πεπ Μπιέλ είναι μια… εσωτερική ενίσχυση, αφού έρχεται μετά από την ολοκλήρωση του δανεισμού του στην Άουγσμπουργκ, της Μπουντεσλίγκα. Εκεί όπου το διάστημα που αγωνίστηκε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν ήταν… πειστικό, αφού «μέτρησε» μόλις έντεκα αγώνες και 275 λεπτά, χωρίς να ανοίξει λογαριασμό σε σκοράρισμα και «δημιουργία».

Πάντως, ο συμπατριώτης του και προπονητής του, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, πιστεύει στις ικανότητες του Μπιέλ και μαζί με τον Αθλητικό Διευθυντή των Πειραιωτών, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, πιστεύουν πως ειδικά στον άξονα και παίζοντας πίσω από τον φορ, μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα σε εκτέλεση και δημιουργία.

Και στον άξονα, μπορεί να αισθάνεται και μια ιδιαίτερη ασφάλεια, αφού στην… πλάτη του, θα βρίσκεται εκτός από τον συμπατριώτη του, Ντάνι Γκαρθία -με τον οποίο η επικοινωνία θα είναι άριστη- και ο Μάρκο Στάμενιτς. Ένας ποδοσφαιριστής με τον οποίο έχει «μοιραστεί» το γήπεδο και τα αποδυτήρια, κατά την κοινή τους παρουσία στην Κοπεγχάγη. Εκεί όπου ο Νεοζηλανδός χαφ έκανε τα πρώτα του αποφασιστικά βήματα στην Ευρώπη και ο Μπιέλ αποτελούσε το «βαρύ πυροβολικό» των Δανών. Άλλωστε, με τις εμφανίσεις του εκεί, «κέρδισε» και τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, για την οποία οι Πειραιώτες έβγαλαν από τα ταμεία τους ένα «τρελό» ποσό, που τη «μετέτρεψε» και στην πιο ακριβή μεταγραφή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μπορεί να μην έπαιξαν σε πολλούς αγώνες μαζί, αλλά είναι δεδομένο πως Μπιέλ και Στάμενιτς, έχουν μια «χημεία» στο γήπεδο που μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να «κερδίσει» πολλά πράγματα από τη μεσοεπιθετική του γραμμή και τον άξονα συγκεκριμένα. Άλλωστε και στην Δανία, ο Μάρκο έπαιζε στη μεσαία γραμμή, κυρίως ως «κόφτης» και ο Μπιέλ δεν αγωνιζόταν στα «φτερά» της επίθεσης, αλλά μπροστά του. Πολλές φορές πάντως και ως σέντερ φορ, με τον Πεπ να κάνει «παπάδες» και να δίνει πολλές λύσεις στο κομμάτι του σκοραρίσματος.