Με φανέλα του Μίτσελ!

Ένας άνθρωπος που αποτελεί το μεγάλο πρότυπο για τον Ντάνι Γκαρθία, στη μέχρι στιγμής καριέρα του, είναι ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ! Ο Μίτσελ που πέρασε δύο φορές από το μεγάλο λιμάνι και είχε μεγάλες νίκες και τίτλους, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους «σταρ» της Ρεάλ Μαδρίτης στο παρελθόν. Και αποτελούσε παράδειγμα για πολλά παιδιά εκείνης της εποχής, που ήθελαν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Άλλωστε, ο μπαμπάς Γκαρθία, αγαπούσε την Ρεάλ Μαδρίτης και ήθελε να δει εκεί τον γιο του να αγωνίζεται σαν όνειρο: «Όταν ήμουν μικρός ο πατέρας μου ήθελε να πάω να παίξω για την Ρεάλ Μαδρίτης. Πριν ήμουν φίλαθλος της, τώρα δεν υπάρχει πια αυτό το συναίσθημα που είχα πριν. Αλλά δεν το αρνούμαι γιατί η άρνηση του προφανούς είναι ανόητο».

Ο Γκαρθία, είχε πει: «Ο πατέρας μου μού αγόρασε τη φανέλα του Μίτσελ και ήταν το είδωλό μου όταν ήμουν 6 ή 7 ετών. Ο πατέρας μου μου είπε να πάω στη Μαδρίτη και να προχωρήσω εκεί την καριέρα μου». Εξάλλου είπε για το γήπεδο που τον εντυπωσίασε: «Το Μπερναμπέου, ξεκάθαρα. Κοιτάζεις ψηλά και μπορείς να δεις ολόκληρη την κερκίδα». Είπε πάντως πως και το «Σάντσεθ Πιθχουάν» και το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», έχουν σπουδαία ατμόσφαιρα».