Η… αγάπη του Μαρθελίνο!

Στην Ελλάδα ήρθε ο Ντάνι Γκαρθία, για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Με τον Ισπανό μέσο, να είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, όπως έδειξε το κοινό τους παρελθόν στην Ειμπάρ. Εκεί όπου κάτω από τις οδηγίες του Βάσκου τεχνικού, κατέγραψε 105 συμμετοχές με ένα γκολ και δύο ασίστ, σε 9066 αγωνιστικά λεπτά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ήταν και ο αρχηγός της ισπανικής ομάδας, από τη σεζόν 2015-16. Σε σχηματισμό 4-2-3-1 αλλά και σε 4-4-2, ο 34χρονος πλέον Γκαρθία, λειτουργούσε ως «κόφτης» για τον «Μέντι» και οι δυο τους έχουν «χτίσει» μια εξαιρετική σχέση.

Γενικότερα πάντως, πολλοί σημαντικοί προπονητές, έχουν μέσα στην καρδιά τους, τον Ντάνι Γκαρθία. Και ένας εξ αυτών, είναι και ο Μαρθελίνο, που τώρα «καθοδηγεί» την Βιγιαρεάλ. O 34χρονος πλέον χαφ, είχε τον Ισπανό τεχνικό από… πάνω του από τη σεζόν 2019-20, στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και είχε αξιοποιηθεί σε 62 αναμετρήσεις (2 ασίστ) και συνολικά 4343 αγωνιστικά λεπτά.

 Μάλιστα το πόσο… πήγαινε τον Γκαρθία ο Μαρθελίνο, φαίνεται και από το γεγονός πως ήταν στη λίστα των ενισχύσεων του έμπειρου τεχνικού και όταν ο Μαρθελίνο ήταν τεχνικός της Βαλένθια. Δηλαδή, λίγο πριν πάει στην ομάδα των Βάσκων, αφού στις «νυχτερίδες», είχε «καταγράψει» 110 παρουσίες στον πάγκο, από το 2017 μέχρι και το 2019 που αποχώρησε.