Η τρίτη θέση του Κοστίνια

Ισχυρός θα είναι ο ανταγωνισμός στο δεξί άκρο της άμυνας για τον Ολυμπιακό. Εκεί όπου πέρυσι ο Ροντινέι είχε σχεδόν όλο το… βάρος πάνω του, με τον Κίνι – που συχνά έπαιζε ως αριστερός μπακ- να δίνει κάποιες «ανάσες» στον Βραζιλιάνο μπακ. Πλέον, με τον 35χρονο μπακ να είναι κοντά στην έξοδο, τη θέση του, θα πάρει ο Κοστίνια, ο οποίος είχε αποκτηθεί από την Ρίο Άβε, παρά το γεγονός πως έμεινε στην πορτογαλική ομάδα, σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

 Ο Κοστίνια, είναι ένας εξαιρετικός «φουλ μπακ» που έρχεται να δώσει ποιότητα, αλλά και… πνευμόνια, στα δεξιά της «οπισθοφυλακής» του θρύλου. Μάλιστα, η πορτογαλική Ομοσπονδία προχώρησε σε μια ανάρτηση στα social media, σύμφωνα με την οποία ο 25χρονος μπακ ήταν ο τρίτος παίκτης σε λεπτά στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε. «Κατέγραψε» 3392΄ και είναι εντυπωσιακό πως σε λεπτά, έπαιξε λιγότερο μόνο από δύο τερματοφύλακες, όπως δείχνει και η σχετική φωτογραφία. Στα 3410΄ σταμάτησε ο γκολκίπερ της Μπράγκα, Ματέους, που τερμάτισε στην πρώτη θέση, ενώ το… ασημένιο μετάλλιο πήρε ο πορτιέρε της Μποαβίστα, Ζοάο Γκονσάλβες, με 3398΄ στην πλάτη του.

Ο Κοστίνια, υπενθυμίζεται πως ήταν ανάμεσα και στην κορυφαία ενδεκάδα του πορτογαλικού πρωταθλήματος, για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Οι λύσεις που θα δώσει ανασταλτικά αλλά και με τα ανεβάσματα του, θα είναι πολλές.