Άπαντες πια γουστάρουν μόνο...Θρύλο!

Πάντα ο δρόμος που ακολουθούσε ο Ολυμπιακός ήταν αυτός του πρωταθλητισμού και μόνο. Πρωταθλήματα με το «τσουβάλι», σε συνδυασμό με ποιοτικούς παιχταράδες και μπάλα που κάνει τον κόσμο να φεύγει χαρούμενος από το γήπεδο.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, αυτό τείνει να φτάσει σε επίπεδα...δυσθεώρητα. Μία ομάδα με ευρωπαϊκό τρόπαιο και σίγουρη την παρουσία στα ευρωπαϊκά «σαλόνια», σε μία χώρα που βρίσκεται πολύ μακριά, σε σχέση με αυτό που ονομάζουμε «ποδοσφαιρική ελίτ». Μία ομάδα που συνεχώς πρωταγωνιστεί και μπορεί να δώσει τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σε έναν ποδοσφαιριστή. Υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο, ένα γήπεδο εντυπωσιακό που συνεχώς εξελίσσεται και δεν μένει ποτέ «πίσω», κάνοντας τη ζωή όλων όσων βρίσκονται σε αυτό για έναν αγώνα ακόμα πιο εύκολη.

Όλοι θέλουν να παίξουν για έναν τέτοιο σύλλογο. Όλοι θέλουν να αφουγκραστούν αυτό το πάθος από κόσμο, παίκτες και προπονητή. Έναν προπονητή με πλάνο και πειθαρχία. Back to back κυπελλούχο Ευρώπης, που ξέρει να παίρνει το 100% από κάθε ποδοσφαιριστή του, κάτι που διακρίνουμε και από το γεγονός ότι σε λίγους μήνες έστειλε την ομάδα από το «χτίσιμο» στα «ουράνια». Ένας προπονητής ανάλογος του DNA του συλλόγου. Νικά και το μόνο που σκέφτεται είναι πως θα νικήσει και το επόμενο παιχνίδι, σε τρεις ημέρες. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι αυτό ακριβώς που πρεσβεύει ο Ολυμπιακός.

Μετά την κατάκτηση του Conference, όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού αποθεώνονται όπου σταθούν κι όπου βρεθούν. Ποιος παίκτης δεν θα το ήθελε αυτό; Και παρ' όλα αυτά, ο πήχης ανεβαίνει μέρα με τη μέρα. Και στο Europa League, πια, ο Θρύλος κυνηγά το κάτι παραπάνω. Μπορεί και στο Champions League στο μέλλον. Πάντως, το σίγουρο είναι ένα.

Όλοι έχουν μάθει τι σημαίνει η φανέλα του Ολυμπιακού και πόσο «βαριά» είναι. Πέρα από ονόματα, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Ποντένσε, Κάρμο, Ελ Κααμπί, Όρτα, Φορτούνη, ακόμα και τα «μπαμ» τύπου Μαρσέλο και Χάμες. Σκεφτείτε να πάμε ακόμα πιο πίσω, σε παίκτες τύπου Καμπιάσο και Τσόρι, για παράδειγμα.

Δεν είναι μόνο αυτοί, πια. Είναι και οι αντίπαλοι, είναι και όσοι διαπραγματεύονται μία μεταγραφή στους Πειραιώτες. Όλοι παραδέχονται, πια, ότι η «ελίτ» χωρά και τον Θρύλο της Ευρώπης μέσα, πραγματική ανταμοιβή για το σύλλογο και τον ηγέτη του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επιτέλους, μετά από τόσες προσπάθειες, η «ερυθρόλευκη γη της επαγγελίας» βρέθηκε! Και όλοι συγχαίρουν τον Ολυμπιακό για αυτό!

Και τώρα...στα ανώτερα που έρχονται!