Ο Ντάρκο, η Σοσιεδάδ και ο Ολυμπιακός

Θέμα έγινε, αυτό το διάστημα, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς στην Mundo Deportivo Gipuzkoa. Την έκδοση της εφημερίδα της Βαρκελώνης, στην χώρα των Βάσκων. Εκτός από τη συνέντευξη του, υπήρξε και θέμα με τίτλο: «Τον αγνόησαν, έφτασε στον Όλυμπο».

Αναλυτικά: «Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς γεύτηκε τα μέλια της επιτυχίας με μια ομάδα της Ρεάλ, στην οποία βγήκε τρίτος το 1998 και δεύτερος το 2003. Είχε βαρεθεί να σκοράρει, συνολικά 107 σε 286 αγώνες, σε δύο διαφορετικές εποχές, αλλά το τέλος του ως «txuri urdin» ήταν επώδυνη. Πολύ λυπηρό. Ο τελευταίος του αγώνας ως παίκτης της Σοσιεδάδ, ήταν ο αξέχαστος στο Μεστάγια, όπου η Ρεάλ επιβεβαίωσε τον υποβιβασμό της στη Β' κατηγορία τέσσερις δεκαετίες αργότερα. Ένας Nτάρκο, με λιγότερη πυρίτιδα ήταν μέρος μιας πολύ κακής κατασκευής ομάδας από τους υπεύθυνους εκείνη την εποχή. Την άφησαν να πεθάνει και να πέσει. Και δεν αρκέστηκαν σε αυτό, επέτρεψαν σε έναν θρύλο σαν τον Σέρβο επιθετικό να φύγει από την πίσω πόρτα. «Με πέταξαν σαν σακούλα σκουπιδιών», είπε στη συνέχεια ένας προσβεβλημένος Ντάρκο στον MD με εκείνο το κλαμπ ότι τότε προήδρευε η ομάδα Denonerreala, αλλά η οποία φαινόταν να μην ανήκει σε κανέναν».

Συμπλήρωσε: «Ο Ολυμπιακός, ως νικητής του Conference League, κέρδισε το δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη διοργάνωση του Europa League, το νέο σύστημα, στο οποίο θα συμμετέχει και η Ρεάλ Σοσιεδάδ». Κατέληξε: «Ο πρώην επιθετικός δεν θέλει να το σκέφτεται, αλλά υπάρχει η επιλογή της αδελφοκτόνου μονομαχίας μεταξύ του Ολυμπιακού του Μέντι και του Ντάρκο και της ομάδας της Ρεάλ που κουβαλούν στην καρδιά τους. Αν συμβεί αυτό, η ευκαιρία θα ήταν φαλακρή για το κλαμπ Txuri Urdin, με 17 χρόνια καθυστέρηση, να διορθώσει το παράπονο με τον Ντάρκο και να του αποδώσει το φόρο τιμής που του αξίζει».