Θέμα στην Πορτογαλία ο Όρτα

Ο Αντρέ Όρτα ήταν χωρίς δεύτερη σκέψη ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος χαφ που ήταν εκ των διακριθέντων και στην ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (έχοντας και δοκάρι στο φινάλε), σκόραρε δύο φορές για τους Πειραιώτες αλλά εκτός από τα εκπληκτικά του γκολ, ήταν γενικότερα εντυπωσιακός και δοκίμασε πολλές φορές τα πόδια του από απόσταση.

 Ο Όρτα, πανηγύρισε δύο μεγάλα τέρματα στο Φάληρο και στην Πορτογαλία δεν μπορούσαν να μην αναδείξουν αυτό το τεράστιο ματς που πραγματοποίησε. Αναλυτικότερα, η «ojogo» έγραψε μεταξύ άλλων στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι: «Ο Αντρέ Όρτα σκοράρει δύο φορές για τον Ολυμπιακό και «προσφέρει» την πρώτη θέση στον ΠΑΟΚ» ενώ η «Abola» τόνισε ότι: «Ο πρώην παίκτης της Μπενφίκα και της Μπράγκα άνοιξε το σκορ στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης μετά από 65 λεπτά. Μετά από πολύ επίμονη κίνηση των γηπεδούχων, που μέχρι τότε άξιζε ήδη το γκολ, η μπάλα κατέληξε στον Αντρέ Όρτα στην άκρη της περιοχής και με δυνατό σουτ ο Πορτογάλος νίκησε τον Τσιτσάν Στάνκοβιτς».

Η «noticias ao minutο» έγραψε από την πλευρά της πως: «Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον ένα βήμα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος χάρη σε ένα «δώρο» του Βιερίνια, αλλά και του… Αντρέ Όρτα».