Τα κατάφεραν μόλις δύο ομάδες

Το παράδειγμα Γάνδης και Μακάμπι Χάιφα θα πρέπει να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς της Σερβίας, στις 14/3, προκειμένου να «κλέψει» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Conference League. Κάτι, βέβαια, που μοιάζει τρομερά δύσκολο, αφού η ομάδα του Πειραιά δεν θα πρέπει απλά να επικρατήσει, αλλά και να σκοράρει τέσσερα γκολ παραπάνω από τους Ισραηλινούς ή τρία για... αρχή, προκειμένου να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Αναλυτικότερα, μόνο δύο ομάδες έχουν καταφέρει να αναγκάσουν την Μακάμπι Τελ Αβίβ, να φύγει με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο.

Η Μακάμπι Χάϊφα που, μάλιστα, την έχει νικήσει και τις δύο φορές στο πρωτάθλημα (1-0 εντός στις 10/1 και 2-0 εκτός πριν ένα μήνα, στις 5/2) και η Γάνδη που την κέρδισε στις 5/10 με 2-0 στο Βέλγιο, για τον όμιλο του Conference League. Από εκεί και πέρα, σε 13 ευρωπαϊκούς αγώνες, καθώς ξεκίνησε να παίζει από τα τέλη του Ιουλίου, τρεις προκριματικούς γύρους στο Conference, έχει μόνο την ήττα από την Γάνδη και δύο ισοπαλίες. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα πρέπει λοιπόν να «αγγίξει» το τέλειο στον δεύτερο αγώνα, αν θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση και να κάνει «δώρο» στον Βάσκο προπονητή, που έχει τα γενέθλια του, στις 14/3.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας