Απολύτος κυρίαρχος ο Θρύλος, στους «16» του Conference οι μάγκες του Μεντιλίμπαρ!

Περισσότερα σε λίγο...

Έτσι παρατάχθηκε ο Θρύλος στη ρεβάνς της Βουδαπέστης

Με... συνταγή Τούμπας και δύο μόλις αλλαγές σε ό,τι την ενδεκάδα παράταξε τον Θρύλο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Ισπανός κόουτς επέλεξε ξανά το «σύνηθες» ευρωπαϊκό σχήμα και συγκεκριμένα το 4-3-3, αφήνοντας στον πάγκο τον Ντοή, ο οποίος ήταν ένας εκ των δύο στόπερ στην ευρεία νίκη (1-4) επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Πασχαλάκης, με τετράδα στην άμυνα τους Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσο και Ορτέγκα. Λίγο πιο μπροστά βρέθηκαν οι Έσε, Τσικίνιο και Όρτα, ενώ στα άκρα άρχισαν οι Φορτούνης και Ποντένσε. Αιχμή του... δόρατος ήταν ο Ελ Κααμπί.

Το πρώτο ημίχρονο

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, καθώς το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο. Μοναδική τελική προσπάθεια μετά τα πρώτα 14 λεπτά αποτέλεσε ένα σουτ του Όρτα στο 11’, όπου η μπάλα βρήκε στα σώματα. Στο 15’, ο ίδιος παίκτης σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ, το οποίο δεν αξιοποιήθηκε. Ο Θρύλος συνέχισε να ψάχνει το γκολ, με τον Έσε να σουτάρει στα σώματα μετά από ωραία ενέργεια του Ποντένσε και διώξιμο των αμυντικών της Φερεντσβάρος στο 17’. Οκτώ λεπτά μετά, ο Ποντένσε σέντραρε για τον Ελ Κααμπί, εκείνος έκανε τη γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των Ούγγρων και κατέληξε κόρνερ.

Ο Θρύλος συνέχισε να είναι πιο κινητικός στον αγωνιστικό χώρο και στο 30’ απείλησε με νέα κεφαλιά του Ελ Κααμπί. Φάση στην οποία η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 34’, η Φερεντσβάρος απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Πασχαλάκη, που υπέπεσε σε λάθος. Παρά ταύτα, το σουτ του Ζαχαρίασεν πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ με τον Φορτούνη. Ο Όρτα έβγαλε «μαγική» καθετή πάσα στον αρχηγό του Θρύλου, εκείνος βρέθηκε απέναντι από τον Ντιμπούς, αλλά πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 39’, ο Φάνι έκανε το λάθος, ο Ποντένσε έκανε το βολέ, ωστόσο η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια, σε μία τεράστια φάση για το 0-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» δικαιώθηκαν για την επιμονή τους, κερδίζοντας πέναλτι στο 43’ μετά από κεφαλιά του Ελ Κααμπί και χέρι του Μάε εντός περιοχής. Ο Μαροκινός επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντιμπούς για το 0-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρίσμων από τους οπαδούς του Θρύλου!

Το δεύτερο ημίχρονο

Γρήγορο ρυθμό είχαν τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, με τον Ολυμπιακό να απειλεί στο 53’ με ένα αδύναμο σουτ του Φορτούνη το οποίο μπλόκαρε ο Ντιμπούς. Δευτερόλεπτα μετά, ο Όρτα τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί, εκείνος έκανε το σουτ, αλλά ο γκολκίπερ της Φερεντσβάρος απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 64’, ο Μάε έπιασε μία κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ορτέγκα έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ελ Κααμπί έκανε το ανάποδο ψαλίδι, αλλά η μπάλα κάπου βρήκε και ο Ντιμπούς μπλόκαρε την μπάλα. Στο 68’, ο Θρύλος άγγιξε το 0-2 με τον Ποντένσε, ο οποίος έκανε κάτι σαν ραμπόνα, με τον Ντιμπούς να διώχνει πολύ δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 74’, ο Μεντιλίμπαρ πρόχωρησε στις δύο πρώτες του κινήσεις, αντικαθιστώντας τους Φορτούνη και Όρτα με τους Μασούρα και Ιμπόρα. Δευτερόλεπτα μετά, ο Βάργκα έστειλε την μπάλα άουτ με το κεφάλι. Στο 79’, ο σκόρερ του Θρύλου παραχώρησε τη θέση του στον Γιόβετιτς, που είδε τον Ντιμπούς να του στερεί το γκολ σε σουτ το οποίο αποκρούστηκε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ στο 84’. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Ποντένσε συνεργάστηκε άψογα με τον Τσικίνιο, με τον τελευταίο να σουτάρει και τον Ντιμπούς να μπλοκάρει. Από εκεί και πέρα, ο Θρύλος διαχειρίστηκε το υπέρ του προβάδισμα και σε συνδυασμό με τη νίκη (1-0) στον πρώτο αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» πέταξε εκτός συνέχειας της Φερεντσβάρος με συνολικό σκορ με 2-0!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσος, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (90’ Καρβάλιο), Όρτα (74’ Ιμπόρα), Φορτούνης (74’ Μασούρας), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (79’ Γιοβέτιτς).

Φερεντσβάρος (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Ντιμπούς, Βίνγκο (46’ Μακρέτσις), Σισέ, Μαέ, Μαϊγκά, Κόδρο (46’ Πέσιτς), Φάνι, Ζαχαρίασεν (67’ Ρομνταουάν), Τσίβιτς (67’ Ραμίρεζ), Μαρκίνιος, Βάργκα.