Κέρδισε ηρεμία...

Το έργο των Πειραιωτών απέναντι στη Βιλερμπάν δεν ήταν εύκολο. Οι «ερυθρόλευκοι», πήγαν στη Γαλλία έχοντας στο μυαλό τους ένα μεγάλο «πρέπει». Άπαντες ήξεραν ότι η νίκη απέναντι στους Γάλλους είναι μονόδρομος μετά από κάποιες απρόσμενες ήττες. 

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν πτοήθηκαν όμως. Έπαιξαν χωρίς πίεση και ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο τους, δείχνοντας χαρακτήρα. Από την αρχή έως το τέλος του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» ακολούθησαν το πλάνο και πήραν ένα πολύ σημαντικό «διπλό» ενόψει της συνέχειας. Μπορεί η Βιλερμπάν να βρίσκεται στην τελευταία θέση, όμως ήταν δεδομένο ότι θα τα δώσει όλα για να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό. 

Στην αναμέτρηση αυτή, ο Θρύλος είχε πολλούς πρωταγωνιστές. Οι Κάνααν και Πίτερς συνέβαλαν με τα μεγάλα σουτ που πέτυχαν. Ο Φαλ κυριάρχησε και στις δύο ρακέτες, μαζεύοντας ριμπάουντ και μοιράζοντας τάπες, ενώ ο Γουίλιαμς-Γκος σκόραρε, μοίρασε ασίστ και μάζεψε και ριμπάουντ. Τα ευχάριστα νέα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ήταν ότι είδε και τον Σακίλ ΜακΚίσικ να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις. Ο Αμερικανός τελείωσε το ματς με 13 πόντους, δείχνοντας ότι είναι και πάλι σε θέση να βοηθήσει. 

Στην... εξίσωση του Μπαρτζώκα μένει να μπει και ο Μήτρου-Λονγκ, όμως μέχρι στιγμής αυτό που λείπει από τον Θρύλο είναι ο ρυθμός. Οι Πειραιώτες, θα βελτιώνονται όλο και πιο πολύ παιχνίδι με παιχνίδι, αφού τώρα ξεκίνησαν να προπονούνται όλοι μαζί. Φυσικά, ο Θρύλος χρειάζεται να αποκτήσει και σταθερότητα, προκειμένου να συνεχίσει στις καλές εμφανίσεις, αλλά και να πάρει τις νίκες που θέλει για να πετύχει τον στόχο του. 

Η σεζόν είναι μεγάλη και ο ανταγωνισμός τεράστιος. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται υπομονή και ηρεμία. Ξεκίνησε πολύ στραβά τη σεζόν, λόγω της μικρής προετοιμασίας και των συνεχόμενων τραυματισμών, όμως είναι στο χέρι του να βελτιωθεί και να φτάσει ξανά σε ένα εξαιρετικό επίπεδο. Άλλωστε στον πάγκο του βρίσκεται ένας άνθρωπος ο οποίος ξέρει καλύτερα από όλους τι να κάνει και πως να διαχειριστεί την κατάσταση. 

Ο τελευταίος αγώνας του Ολυμπιακού στη Euroleague για το 2023 θα είναι απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου στις 29 Δεκεμβρίου. Οι Πειραιώτες έχουν «κυκλώσει» το παιχνίδι και θα πάνε στη Γερμανία με στόχο την 9η νίκη τους στη διοργάνωση. Μία νίκη, που θα τους δώσει ακόμα μεγαλύτερη ψυχολογία και θα τους δώσει ώθηση για τη νέα χρονιά.