Η δύσκολη απόφαση του Μπαρτζώκα για το… κόψιμο του έβδομου ξένου!

Κάθε χρονιά στην οποία έχεις σκοπό την απόλυτη επιτυχία, χωρίζεται σε κομμάτια. Ή μάλλον σε σκαλοπάτια καλύτερα. Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει ανέβει πολλά από τα σκαλοπάτια που χρειάζεται. Όμως μπροστά του έχει τα πιο δύσκολα.

Ο Θρύλος δείχνει το απόλυτο φαβορί στη φετινή Basket League. Το 22-0 στην κανονική περίοδο και το ότι είναι αήττητος κοντά στον 1,5 χρόνο στην Ελλάδα είναι η απόδειξη.

Ο στόχος φυσικά δεν μπορεί να είναι άλλος αρχικά από την 1η θέση στην regular season της Euroleague και στη συνέχεια η πρόκριση στο Final 4. Αλλά για να είναι μια σεζόν επιτυχημένη, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κατακτήσει και το νταμπλ στην Ελλάδα.

Το Κύπελλο το κατέκτησε, το πρωτάθλημα δεν μπορεί να χαθεί. Θα μιλάμε για τεράστια αποτυχία, που ούτε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ούτε οι παίκτες του μπορούν να σκέφτονται.

Μέχρι, όμως, να αρχίσουν τα φετινά πλέι οφ, ο κόουτς Μπαρτζώκας βρίσκεται μπροστά και σε μια σημαντική απόφαση. Θα πρέπει ένας από τους ξένους να μείνει εκτός ρόστερ έως και το τέλος του πρωταθλήματος. Στην Euroleague δεν υφίσταται τέτοιο πρόβλημα.

Στο Ελληνικό πρωτάθλημα όμως οι 7 θα πρέπει να μείνουν 6 και μάλιστα έως και το τέλος της χρονιάς χωρίς να μπορεί να γίνει άλλη αλλαγή.Δεν είναι μόνο φυσικά η απόφαση αυτή καθεαυτή. Είναι και το γεγονός πως ο Μπαρτζώκας θα δείξει ουσιαστικά ποιον ξένο δε θα υπολογίζει για την επόμενη σεζόν. Δεν είναι δυνατόν ένας παίκτης που θα κριθεί πως στην ουσία περισσεύει στα πλάνα να μπορεί να υπολογίζεται για του χρόνου.

Ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ Φαλ, Ουόκαπ, ΜακΚίσικ, Κάνααν, Μπλακ, Μπολομπόι και Πίτερς. Ο Βεζένκοβ όπως και ο Πάππας αγωνίζονται με Ελληνικό διαβατήριο, δεν μπαίνουν στην εξίσωση.

Φαλ, Ουόκαπ, ΜακΚίσικ δεν μετακινούνται ούτε με… αίτηση, όποτε ο κλήρος πέφτει στους υπόλοιπους 4. Η λογική λέει πως ένας εκ των Μπλακ, Μπολομπόι θα μείνει εκτός ρόστερ, αλλά δεν αποκλείεται να είναι ένας εκ των Πίτερς ή Κάνααν.

Η απόφαση του Μπαρτζώκα φυσικά ενέχει και τον κίνδυνο ξενερώματος του παίκτη εν όψει Euroleague. Όλα υπολογίζονται, κανείς, δε θα πρέπει να το ξεχνά αυτό.

 Eπιμέλεια: Αντώνης Αντωνίου