Κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στα πλέι-οφ ο Θρύλος!

Την αντίπαλό του στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας και στο δρόμο για το Final-4 του Κάουνας έμαθε ο Ολυμπιακός, έπειτα από την ολοκλήρωση της 34ης αγωνιστικής και μαζί της regular season στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Θρύλος, ο οποίος τερμάτισε στην κορυφή της βαθμολογίας και θα έχει το πλεονέκτημα έδρας, θα βρει απέναντί του τη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη, καθώς η τουρκική ομάδα... έπεσε στην 8η θέση μετά τις αποψινές νίκες των Ζαλγκίρις και Παρτιζάν, σε συνδυασμό με τη χθεσινή ήττα της από τον Ερυθρό Αστέρα και τη νίκη της Μακάμπι επί της Ρεάλ.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως η Φενέρ, που έκλεισε τη regular season με ρεκόρ 19-15, γνώρισε δύο ήττες από τους «ερυθρόλευκους» τη φετινή σεζόν (94-67 στο ΣΕΦ και 73-93 στην Πόλη).

Οι σειρές των πλέι-οφ θα αρχίσουν στις 25 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν το αργότερο στις 10 Μαΐου, ωστόσο ο Θρύλος δεν γνωρίζει αν θα παίξει στις 25 ή στις 26 Απριλίου. Εφόσον ο Ολυμπιακός πάρει την πρόκριση, τότε θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Final-4 του Κάουνας τον νικητή της σειράς Μονακό-Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των πλέι-οφ:

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε
Μπαρτσελόνα - Ζάλγκιρις Κάουνας
Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν
Μονακό - Μακάμπι Τελ Αβίβ

* Οι σειρές είναι best-of-five (προκρίνεται ο πρώτος στις τρεις νίκες)

Στο Final Four, που θα γίνει στο Κάουνας (19-21/5), ο νικητής του 1 θα αντιμετωπίσει τον νικητή του 4 και ο νικητής του 2 τον νικητή του 3.