To MEGA για την ιστορική πρωτιά του Θρύλου! (video)

 

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Μπασκόνια 86 - 78 και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που τερμάτισε στην κορυφή της κανονικής διάρκειας της Euroleague.

Είναι ο πρώτος, είναι ο καλύτερος και με τη βούλα πια. Ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΣΕΦ την Μπασκόνια με 86 – 78 κι έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που ολοκληρώνει την κανονική περίοδο στην κορυφή της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας.

Μπαίνει με φούρια στα play off θέλοντας να σπάσει και την κατάρα του πρώτου. Μέχρι σήμερα καμία ομάδα που τερμάτισε πρώτη στη regular season των 34 αγωνιστικών δεν σήκωσε στο τέλος την κούπα.

Όπως στα περισσότερα φετινά παιχνίδια, ο Βεζένκοφ με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ δεν είχε αντίπαλο. Τελείωσε την κανονική περίοδο ως πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, πρώτος επίσης σε αξιολόγηση κι έχει το βραβείο του MVP στο τσεπάκι του.

Ο Ολυμπιακός περιμένει να μάθει απόψε τον αντίπαλό του στα play off. Θα είναι η Μπασκόνια αν η Ζαλγκίρις χάσει στο Μόναχο από την Μπάγερν. Θα είναι η Φενερμπαχτσέ αν η Ζαλγκίρις νικήσει στο Μόναχο και η Παρτιζάν νικήσει τον Παναθηναϊκό. Αν όμως οι πράσινοι νικήσουν στο Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός θα βρει μπροστά του τη Ζαλγκίρις, εφόσον αυτή κερδίσει την Μπάγερν.

Το ένα από τα τέσσερα ζευγάρια των play off είναι γνωστό από χθες. Η Μονακό, ό,τι κι αν κάνει απόψε κόντρα στην Εφές, θα τερματίσει 4η και θα παίξει με πλεονέκτημα έδρας απέναντι στη Μακάμπι, που παίρνει την 5η θέση μετά τη χθεσινή νίκη – θρίλερ στο Τελ Αβίβ επί της Ρεάλ με 100 – 96 στην παράταση.

Πήγη: megatvcom