O Ολυμπιακός είναι ανώτερος από την Παρτιζάν, σε ΟΛΑ!

Πάμε να δούμε όμως τους δύο «μονομάχους» του Βελιγραδίου. Ολυμπιακός και Παρτιζάν. Ο Θρύλος βρίσκεται στην 1η θέση με ρεκόρ 21-8, ενώ η Παρτιζάν είναι 7η με 16-13. Αρκεί και η βαθμολογική θέση για να καταλάβει κανείς πως ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος του Ερυθρού, όμως πάμε να δούμε τα στατιστικά τους φέτος στην Euroleague.

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ ανώτερος της Παρτιζάν, στον επιθετικό τομέα. Σκοράρει μέσο όρο 84.7 πόντους και μοιράζει μέσο όρο 22 ασίστ. Σουτάρει με 59.8% δίποντο, 39% τρίποντο και 77.4% στις βολές, ενώ υποπίπτει σε 12 λάθη ανά παιχνίδι. Η Παρτιζάν, από την μεριά του, πετυχαίνει 84.5 πόντους μέσο όρο, με 56,4% δίποντο, 39% τρίποντο και 82% στις βολές, ενώ μοιράζει 14.3 ασίστ και έχει 11 λάθη ανά παιχνίδι.

Είναι εμφανής η ανωτερότητα του Ολυμπιακού στους περισσότερους τομείς στο επιθετικό κομμάτι, καθώς η Παρτιζάν μοιάζει με μια ομάδα που… πασχίζει να ευστοχήσει πίσω από τα 6.75μ. και κάνει μόλις 3 περισσότερες ασίστ από λάθη ανά παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός μαζεύει 33.1 ριμπάουντ μέσο όρο, την ώρα που ο η Παρτιζάν κατεβάζει 30.2 ριμπάουντ.

Όσον αφορά την άμυνα… Η επίδοση του Θρύλου είναι καλύτερη από των Σέρβων, αλλά και από τις καλύτερες στην Euroleague. Η Παρτιζάν δέχεται κατά μέσο όρο 82.5 πόντους μέσο όρο, την ώρα που ο Ολυμπιακός επιτρέπει στους αντιπάλους του να σκοράρουν 75.7 πόντους.

Όλα τα παραπάνω, «δείχνουν» Ολυμπιακό… Μια ομάδα ανώτερη, με περισσότερο ταλέντο και περισσότερη εμπειρία. Όμως, η Παρτιζάν είναι μια από τις πιο σκληρές ομάδες στο πρωτάθλημα και έχει μια από τις πιο «καυτές» έδρες. Ο Θρύλος, αύριο, πρέπει να είναι προετοιμασμένος για πολύ… ξύλο. Να αντέξει στην πίεση και στην σκληράδα των Σέρβων και να απαντήσει με ακόμη περισσότερη ένταση και ενέργεια.

Αύριο, το βράδυ, οι Κυπελλούχοι θα κάνουν το «διπλό» στο Βελιγράδι και θα παραμείνουν στην κορυφή της Ευρωλίγκας, πετυχαίνοντας την 2η σερί εκτός έδρας νίκη. Ενέργεια, ένταση και πίεση! Γερά Θρύλε…