Κάτι της χρωστάει...

O Ολυμπιακός μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου στο Ηράκλειο της Κρήτης επιστρέφει στη Euroleague και κοντράρεται με τη Βαλένθια εκτός έδρας σε ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι και έχει πολλούς λόγους, να θέλει να φύγει νικητής από την Ισπανία.

Καταρχάς ο Θρύλος έχει ως στόχο να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού όπως έχουν δηλώσει και οι παίκτες της ομάδας θέλουν πάντα να κερδίζουν.

Ο άλλος λόγος που οι Πειραιώτες θέλουν να πάρουν τη νίκη, είναι γιατί, χάθηκε το ματς στο ΣΕΦ στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας. Το θυμάστε; Πρόκειται για μία από τις πιο ανέλπιστες ήττες των τελευταίων ετών από τον Ολυμπιακό, ο οποίος βάλθηκε με τα χέρια του να βγάλει τα μάτια του.

 Οι «νυχτερίδες» επικράτησαν 82-83, καταφέρνοντας στην εκπνοή όχι μόνο να πάρουν τη νίκη αλλά και να προηγηθούν για μοναδική φορά στην αναμέτρηση, έχοντας φυσικά και την διαιτητική εύνοια στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Σλούκα να δέχεται πρώτος φάουλ και τον Πίτερς όχι απλώς να μην κόβεται καθαρά, αλλά με καθαρό… φάουλ, ήταν εκείνη η οποία έκρινε εντέλει το ματς. Ακόμη και έτσι, δίχως να παίξει στο 100%, ο Ολυμπιακός μπορούσε να νικήσει. Αλλά στερήθηκε αυτό το δικαίωμα, όταν οι διαιτητές αποφάσισαν λάθος, στην τελευταία φάση…

Ήταν μία ήττα πάντως που ακόμη δεν την έχουν ξεχάσει στο μεγάλο λιμάνι, αλλά αναμφίβολα τους έγινε... μάθημα. Ώρα για ρεβάνς λοιπόν στο σπίτι των «νυχτερίδων».