Σάρωσε την Αρμάνι με άμυνα «γρανίτη» και σκαρφάλωσε στην κορυφή!

Δεν τον σταματάει τίποτα! Ο Ολυμπιακός «πάτησε» και την Αρμάνι Μιλάνο στο κατάμεστο ΣΕΦ, νικώντας με 82-66 και έχοντας τον Τόμας Ουόκαπ σε τρομερή βραδιά! Ο Αμερικανός παικταράς έκανε τα πάντα σε άμυνα και επίθεση, ενώ ο Πίτερς ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 16 πόντους!

Με τους Ουόκαπ. Κάνααν, Παπανικολάου, Πίτερς και Φαλ άρχισε το ματς ο Ολυμπιακός, που είδε την Αρμάνι να παίρνει προβάδισμα τεσσάρων πόντων (0-4) με τους Ντέιβις και Μέλι. Ο Θρύλος απάντησε με τρίποντο του Πίτερς για το 3-4, με τους Ιταλούς να φτάνουν στο 3-6 με ανάποδο λέι-απ του Μπάρον. Ο Πίτερς μείωσε ξανά στον πόντο, αλλά ο Μέλι έκανε το 5-8. Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν πολύ καλές άμυνες και με ένα σερί 6-0 από τα καλάθια των Πίτερς, Παπανικολάου και Φαλ προηγήθηκαν με 11-8, 4:36 πριν από το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Η Αρμάνι με 2/2 βολές του Χολ μείωσε ξανά στον πόντο (11-10), αλλά ο Παπανικολάου με ωραία ενέργεια επανέφερε τη διαφορά στους τρεις πόντους (13-10). Ένα «γκολ-φάουλ» του Τόμας, ωστόσο έφερε το ματς στο 13-13, μέχρι να «χτυπήσει» ξανά ο Πίτερς για το 16-13 με τρίποντο από τη γωνία. 2/2 βολές έδωσαν προβάδισμα πέντε πόντων στον Θρύλο, με την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα να μειώνει ξανά στους τρεις με καλάθι του Καμπαρότ για το 18-15. Στη συνέχεια Πίτερς, Παπανικολάου και ΜακΚίσικ σήκωσαν το ΣΕΦ στον «αέρα» με τρία τρίποντες «βόμβες» για το 27-15 και το +12 του Θρύλου μετά το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Θρύλος συνέχισε από εκεί που σταμάτησε και με τρίποντο του Σλούκα προηγήθηκε με 30-17. Έπειτα, ο Λαρεντζάκης σκόραρε ένα δύσκολο λέι-απ, εκτοξευόντας τη διαφορά στους 15 πόντους. Η Αρμάνι δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, έβγαλε αντίδραση και με ένα σερί 7-0 μείωσε σε 32-24. Ο Σλούκας έβαλε... φρένο στο σερί των Ιταλών με 2/2 βολές, όμως οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους επτά με ελεύθερο τρίποντο του Χολ για το 34-27. Ο Μπολομπόι με εντυπωσιακό κάρφωμα και ο Ουόκαπ με τρίποντο εν συνέχεια ανέβασαν ξανά τη διαφορά σε υψηλότερα επίπεδα (39-27), ωστόσο η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα εκμεταλλεύτηκε τα «ερυθρόλευκα» λάθη, για να μπει ξανά στο παιχνίδι και να μειώσει σε 39-35, με μπροστάρηδες τους Μπάρον και Χάινς. Ο Ολυμπιακός έβαλε τέλος στο 8-0 της Αρμάνι και με τρομερό ανάποδο κάρφωμα του ΜακΚίσικ προηγήθηκε με 41-35. Ο Ντέιβις μείωσε με τρίποντο στους τρεις, αλλά ο Βεζένκοβ με τρίποντο από τα επτά μέτρα διαμόρφωσε το 44-38, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Δυνατά θέλησε να μπει στο τρίτο δεκάλεπτο η Αρμάνι, που μείωσε ξανά στους τρεις πόντους με τρίποντο του Ρίτσι για το 44-41. Ο Ολυμπιακός βρήκε καλάθι με τον Πίτερς, ο οποίος μάζεψε ένα τρίποντο έρμπολ από τον Κάνααν, για να προηγηθεί με 46-41. Η Αρμάνι συνέχισε να επιμένει, μειώνοντας ξανά στους τρεις με τον Ρίτσι, ωστόσο ο Ολυμπιακός με μία βολή του Πίτερς- μετά από τεχνική ποινή στον Μεσίνα- και 2/2 βολές του Κάνααν πήρε προβάδισμα έξι πόντων (49-43), σχεδόν πέντε πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Έπειτα, οι νταμπλούχοι Ελλάδας μπόρεσαν να βγάλουν ξανά κάποιες άμυνες και με ένα τρίποντο του Ουόκαπ να προηγηθούν με 52-43 και να βρεθούν στο +9. Ο Θρύλος συνέχισε να παίζει με ξέφρενο ρυθμό στο παιχνίδι του, βρίσκοντας ξανά το δρόμο προς το καλάθι με τον Παπανικολάου και τον Μπλακ, ο οποίος κάρφωσε για το 56-44. Και τελικά ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο, αφού ο Σλούκας με buzzer-beater τρίποντο σκόραρε για το 59-44.

Με «γκολ-φάουλ» του Μέλι άρχισε το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Ουόκαπ εν συνεχεία να κλέβει από τον Μπάρον και να καρφώνει στο τσανζίσιον για το 61-47. Ο Αμερικανός παικταράς δεν σταμάτησε εκεί, έκλεψε από τον Ντέιβις και με coast to coast σκόραρε για το 63-47. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε ακόμη και με 19 πόντους χάρη σε «γκολ-φάουλ» του Φαλ για το 66-47. Η ομαδάρα του Μπαρτζώκα δεν έμεινε εκεί, προηγήθηκε και με 21 πόντους μετά από κάρφωμα του Σάσα! Οι Ιταλοί βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι με τον Καμπαρό για το 68-50, αλλά ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +22 με ΜακΚίσικ και Φαλ για το 72-50. Οι Ιταλοί με τέσσερις μαζεμένους πόντους του Χάινς έκαναν το 72-54. Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες συνέχισαν να παίζουν σε υψηλό τέμπο, με τον Λαρεντζάκη να σκοράρει με τρίποντο για το 80-58 και τον Ολυμπιακό να σαρώνει την Αρμάνι με 82-66.

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 44-38, 59-44, 82-66.