Επιβλητικός ο Θρύλος, διέλυσε την Παρτιζάν και έκανε το 5-2!

Ήταν σούπερ! Ο Θρύλος σάρωσε με 87-58 την Παρτιζάν στο «καυτό» ΣΕΦ και επέστρεψε στις νίκες σε επίπεδο Ευρωλίγκα, με τον πιο εμφατικό τρόπο. Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» είναι στο 5-2, αφού έκαναν ένα τρομερό τέταρτο δεκάλεπτο, όπου δέχτηκαν μόλις τέσσερις πόντους! Ο Σλούκας μέτρησε 17 πόντους και οκτώ ασίστ, ο Βεζένκοβ 15, μαζί με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, 14 είχε ο Λαρεντζάκης, ενώ 10 έβαλαν οι Παπανικολάου και Πίτερς.

Με τους Ουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Βεζένκκοβ και Φαλ άρχισε το ματς ο Ολυμπιακός, που μπήκε δυναμικά από την αρχή, για να προηγηθεί με 6-0 με τρεις διαφορετικούς σκόρερ. Η Παρτιζάν πέτυχε το πρώτο της καλάθι με τον Νάναλι, αλλά ο Θρύλος «έτρεξε» ένα σερί 5-0 με κάρφωμα του Παπανικολάου και τρίποντο του Κάνααν για το 11-2. Οι Πειραιώτες, μάλιστα, προηγήθηκαν και με διψήφια διαφορά, έπειτα από τρίποντο του «Παπ» για το 14-4. Η σερβική ομάδα έβγαλε μία μικρή αντίδραση και μείωσε σε 16-9 με κάρφωμα του Λεσόρ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να τα πηγαίνει εξαιρετικά στην επίθεση και δη πίσω από τα 6.75. Σλούκας και Κάνααν ήταν εύστοχοι πίσω από τη γραμμή του τρίποντου για το 22-12, με τον Πάντερ να διμορφώνει το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου με jump σουτ (22-14).

Δυναμικά μπήκε στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός, που πήρε προβάδισμα 11 πόντων (27-16) χάρη στο καλάθι του Μπολομπόι, αλλά και το τρίποντο του Πίτερς, μετά το ενδιάμεσο καλάθι του Λεντέι. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν, όμως ο Σλούκας με γκολ-φάουλ καλάθι έφερε τη διαφορά ξανά σε διψήφια επίπεδα (30-18). Στη συνέχεια, η Παρτιζάν βρήκε πιο εύκολα το δρόμο προς το καλάθι και με ένα σερί 7-0 ανάγκασε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλέσει τάιμ άουτ, ώστε να ανακόψει τον ρυθμό μετά το 30-25. Αυτό λειτούργησε ευεργετικά για τον Ολυμπιακό, που ανέβασε τη διαφορά στους εννέα (34-25), με σκόρερ τους Πίτερς και Βεζένκοβ. Στη συνέχεια, ο Θρύλος εμφανίστηκε «καυτός» πίσω από τα 6.75, με τους Πίτερς, Σλούκα και Βεζένκοβ για το 45-34. Στα τελευταία δευτερόλεπτα, ωστόσο μείωσε σε 45-38, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Με τρίποντο του Παπανικολάου για το 48-38 άρχισε το τρίτο δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό. Όμως, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς «έτρεξε» ένα σερί 7-0, για να μειώσει τη διαφορά μόλις στους τρεις πόντους (48-45). Ο Θρύλος δεν πανικοβλήθηκε, βρήκε το δρόμο προς το καλάθι δύο φορές με τους Βεζένκοβ και Φαλ για το +58 και το 53-45. Παρά τα αβίαστα λάθη στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν το προβάδισμά τους στα ίδια επίπεδα και δεν επέτρεψαν στην Παρτιζάν να πλησιάσει κάτω από τους επτά πόντους. Το επιθετικό κρεσέντο του Λαρεντζάκη, που απάντησε με δύο απανωτά τρίποντα και ένα καλάθι στον Πάντερ έφεραν το σκορ στο 65-54. Μάλιστα, ο διεθνής γκαρντ σκόραρε και γκολ-φάουλ, για να φτάσει τους 11 σερί πόντους στο ματς και να διαμορφώσει το 68-54 της τρίτης περιόδου!

Μετά από σχεδόν 2,5 λεπτά χωρίς καλάθι στο και τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, ο Σλούκας έσπασε το... ρόδι πίσω από τα 6.7, για να κάνει το 71-54 και να δώσει το μεγαλύτερο προβάδισμα στον Θρύλο, στη βραδιά. Η Παρτιζάν προσπαθούσε, αλλά μάταια. Ο Θρύλος της είχε... κόψει τα φτερά, παίζοντας σκληρή άμυνα και βρίσκοντας σκορ στην επίθεση. Τόσο ο «Σλούκι-Λουκ», όσο και ο «Λάρι« ήταν σε μεγάλα κέφια, με τον Ολυμπιακό να φτάνει ακόμη και το +20! (76-56) Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν... ξέμεινε από πάθος. Αντιθέτως, πάλευε σε κάθε άμυνα με αυτοθυσία, κάτι το οποίο αύξησε κατακόρυφα το προβάδισμα στο φινάλε. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι νταμπλούχοι Ελλάδας «έτρεξαν» ένα σερί 11-0! Σλούκας, Βεζένκοβ, Λούντζης και Πίτερς υπέγραψαν αυτό το «τρελό» σερί, με την ομάδα του Βελιγραδίου να μειώνει για το 87-58 στην εκπνοή, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ!

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 45-38, 68-54, 87-58