Τα πεπραγμένα και η σκληρή δουλειά του Μιχάλη Λούντζη!

Με αφορμή την καταπληκτική εμφάνιση του Μιχάλη Λούντζη στον προημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ιωνικό, σας παρουσιάζουμε την πολύ θετική εικόνα που έχει δείξει μέχρι στιγμής ο νεαρός γκαρντ με τα ερυθρόλευκα.

Ο Λούντζης, αποτελεί τον 6ο γκαρντ του Ολυμπιακού, πίσω από Σλούκα, Ουόκαπ, Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκη και ΜακΚίσικ και, όπως είναι αναμενόμενο, δεν έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής φέτος.

Είναι όμως ένας παίκτης που έχει φωνάξει «παρών» όσες φορές ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον κάλεσε να μπει στο παρκέ! Ο Λούντζης ήταν εξαιρετικός κόντρα στον Ιωνικό, σημειώνοντας 17 πόντους με 3 τρίποντα και έδειχνε πανέτοιμος, χωρίς να παρουσιάζει έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού.

Όμως, ο Λούντζης έχει δείξει ανάλογα δείγματα και σε προηγούμενες αναμετρήσεις, στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σε 7 συμμετοχές, μετράει μέσο όρο 4.8 πόντους σε 10:50’’ συμμετοχής, έχοντας πολύ καλή αναλογία σκοραρίσματος με τον χρόνο που παραμένει στο παρκέ.

Ο Έλληνας γκαρντ, έκανε την πρώτη του μεστή εμφάνιση στο Ιβανώφειο, κόντρα στον Ηρακλή, σκοράροντας 9 πόντους (1/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/2 βολές), ενώ μάζεψε και 4 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ και έκανε 2 κλεψίματα, σε 19 λεπτά συμμετοχής.

Η καλύτερη του επιθετική επίδοση στο πρωτάθλημα, είναι αυτή κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ, όπου πέτυχε 12 πόντους και μοίρασε 5 ασίστ σε 13 λεπτά συμμετοχής! Είχε 2/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 2/2 βολές και φώναξε «παρών», δείχνοντας στον Γιώργο Μπαρτζώκα ότι μπορεί να τον υπολογίζει. Ακολούθησε το ματς με την Λάρισα, όπου πέτυχε 8 πόντους (2/2 τρίποντα, 2/2 βολές) και μάζεψε 3 ριμπάουντ, δείχνοντας στον προπονητή του για ακόμη μια φορά ότι μπορεί να τον υπολογίζει κανονικά!

Ο 23χρονος γκαρντ του Ολυμπιακού έχει δείξει σταθερότητα και δουλεύει σκληρά για να κερδίσει μια, ακόμη πιο, ενεργή θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Έχει μπροστά του 5 παίκτες ποιότητας και παλεύει πολύ σκληρά για να… «επιβιώσει» στην πολύ δυνατή «ερυθρόλευκη» περιφέρεια.