Κωδικός… Μιλάνο!

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΟΣ

Με… οδηγό την τρομερή εμφάνιση που πραγματοποίησε στο Μιλάνο θα αντιμετωπίσει ο Θρύλος σήμερα την Ούνικς στο Καζάν. Οι Ρώσοι είναι μια ιδιαίτερα φορμαρισμένη ομάδα και ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει μια ακόμη μεγάλη εμφάνιση για να φύγει με το «διπλό» στις αποσκευές του.

Μια εμφάνιση μυαλωμένη, με πάθος και περίσσεια ενέργεια. Και στις δύο άκρες του γηπέδου. Η Ούνικς σκοράρει 88.5 πόντους μέσο όρο στα τελευταία 4 παιχνίδια της. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν είναι άτρωτη. Το δείχνουν οι 5 ήττες που έχει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Είχε ένα πολύ κακό ξεκίνημα, όμως με τον Περάσοβιτς στον πάγκο, βρήκε τον… δρόμο και τον τρόπο για τις νίκες.

Σήμερα, ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει όσο το δυνατόν μπορεί στα… πρότυπα του ματς στο Μιλάνο. Εντάξει, δεν θα μπουν πολλές φορές 18 τρίποντα, όμως πρέπει να βγουν σωστά οι προϋποθέσεις για τα σουτ, να γυρίσει η μπάλα, να τρέξει η ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο. Να χτυπήσει στις αδυναμίες τους Ούνικς. Είναι μια ομάδα που θα παίξει σκληρά, όμως «πονάει» στην ρακέτα.

Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά από το «ζωγραφιστό» και πρέπει να τους εκμεταλλευτεί στο έπακρο στην σημερινή αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει την νίκη σήμερα και εάν αγωνιστεί με ενέργεια και συγκέντρωση, θα την πάρει.

Με οδηγό το Μιλάνο, με το μυαλό στην τρίτη θέση.