Θρυλική 100άρα!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει νικητής από την έδρα της Βιλερμπάν με 93-101 και πλέον πηγαίνει με άλλον αέρα στο Κάουνας για να τα δώσει όλα για τη νίκη.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, ο οποίος με καλή άμυνα και συνέπεια στην επίθεση, κατάφερε από νωρίς να επιβάλλει το ρυθμό του και να πάρει μία διαφορά. Οι ερυθρόλευκοι δεν άφηναν καμία μπάλα να πάει χαμένη και χτυπούσε τους Γάλλους συνεχώς στο ανοιχτό γήπεδο.

Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 15-23, έχοντας κάνει μία καλή εμφάνιση και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δέχθηκε ένα σερί 6-0 το οποίο ξαναέβαλε τους Γάλλους στο παιχνίδι και έδωσε άλλη ψυχολογία στην ομάδα του Πάρκερ.

Ο Ολυμπιακός το τελευταίο τρίλεπτο του ημιχρόνου, κατάφερε να βρει και πάλι τα πατήματα του στην επίθεση και με ένα δικό του μικρό σερί κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 7 πόντους. Ο προπονητής του Θρύλου, ήταν προβληματισμένος, καθώς έβλεπε ότι η ομάδα δεν είχε τη διάρκεια που θα έπρεπε και αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να αλλάξει.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σαφώς καλύτερος και με συνέπεια στην επίθεση, αλλά και καλή άμυνα πήγε και πάλι τη διαφορά στους 9. Κάπου εκεί όμως η ομάδα άρχισε να κολλάει και να δυσκολεύεται πολύ να βρει εύκολα καλάθια στην επίθεση του.

Οι Γάλλοι έβγαλαν αντίδραση και δεν άργησαν να ισοφαρίσουν, αλλά και να περάσουν και μπροστά στο σκορ. Η Βιλερμπάν κράτησε το προβάδισμα για περίπου 4 αγωνιστικά λεπτά, όμως ο Ολυμπιακός επανήλθε και πήρε εκ νέου το προβάδισμα, όμως όχι για πολύ.

Το παιχνίδι έμελλε να γίνει ντέρμπι και να πηγαίνει πόντο-πόντο. Τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ στην άμυνα του Ολυμπιακού είναι και αυτά που τον πλήγωσαν στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κώστας Σλούκας στην εκπνοή του αγώνα πέτυχε ένα τρελό τρίποντο και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση με σκορ 86-86.

Το έξτρα πεντάλεπτο ήταν για γερά νεύρα, αφού οι δύο ομάδες σκόραραν κυρίως με ελεύθερες βολές και εξακολουθούσε να παραμένει μεγάλο ντέρμπι.

Ο ΜακΚίσικ 2 λεπτά πριν από το τέλος θα πετύχει καλάθι και φάουλ και θα δώσει στον Ολυμπιακό αέρα 2 πόντων και στη συνέχεια ο Σλούκας θα κάνει το 91-94 και θα βάλει γερές βάσεις για ακόμα μία νίκη της ομάδα στη διοργάνωση.

Το τελικό 93-101 δίνει ψυχολογία και πάλι στην ομάδα του Πειραιά και πλέον ταξιδεύει για το Κάουνας με σκοπό ακόμα ένα «διπλό»