Όλα στραβά και ανάποδα!

Ήττα από την Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ, σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός έβγαλε τα μάτια του... μόνος του. Για 25 λεπτά δεν υπήρχε στο παρκέ, στο 25' βρέθηκε πίσω στο σκορ με 24 πόντους διαφορά και ξεκίνησε μια αποστολή "αυτοκτονίας". Πάλεψε για να φτάσει στην ανατροπή και έφτασε κοντά, αλλά δεν ολοκλήρωσε αυτό το απίστευτο come back!

Ο Ολυμπιακός έπεσε στην παγίδα της Μπάμπεργκ. Μια άμυνα που ήταν "οχυρωμένη" κοντά στο καλάθι και άφησε τα σουτ από την περιφέρεια στο Θρύλο. Οι "ερυθρόλευκοι", όμως, δεν ήταν εύστοχοι έχει μόλις 3/11 τρίποντα στο ημίχρονο και 6/16 δίποντα, ενώ για πρώτη φορά μετά από μεγάλο διάστημα ήταν πίσω και στα ριμπάουντ. Από την άλλη, η γερμανική ομάδα έκλεισε το πρώτο ημίχρονο έχοντας 6/9 τρίποντα, αλλά και +6 ασίστ (9 με 3). Με τον Μίλερ στο πρώτο δεκάλεπτο και στον Στρέλνιεκς στο δεύτερο να κάνουν τη ζημιά, ειδικά με τα μακρινά σουτ και το πρώτο μισό της αναμέτρησης να τους βρίσκει να έχουν από 11 πόντους ο καθένας. Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση και όσο περνούσε η ώρα αυτό τους επηρέασε και στο αμυντικό κομμάτι, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τους βρει να έχουν δεχθεί σχεδόν 40 πόντους από την Μπάμπεργκ.

Το πρώτο μισό του τρίτο δεκαλέπτου ανήκει στην Μπάμπεργκ. Συνεχίζοντας τη μεγάλη ευστοχία από την περιφέρεια, βάζοντας τρίποντα σε καθοριστικά σημεία και με τον Ολυμπιακό να δείχνει ανήμπορος να ακολουθήσει το ρυθμό της, έφτασε να προηγηθεί και με 24 πόντους διαφορά (55-31) στο 25:16! Εκεί χτύπησε το "καμπανάκι". Ο Θρύλος άρχισε μια αντεπίθεση, δυνάμωσε πολύ στην άμυνα και με σερί 16-4 μείωσε στους 12 πόντους (47-59) στο 30ό λεπτό! Οι παίκτες του ήταν εξαιρετικοί μέσα στο παρκέ και έκαναν ό,τι δεν είχαν κάνει στα προηγούμενα 25 λεπτά, για να ξαναμπούν στο ματς.

Κακό ξεκίνημα και στην αρχή της 4ης περιόδου με το σκορ να φτάνει στο 47-65 και εκεί φάνηκε πως όλα είχαν τελειώσει. Σε αυτά τα περίπου 3 λεπτά που έγινε αυτό το 6-0 από τους Γερμανούς, ο Θρύλος έκανε τα λάθη της αρχής. Οι φωνές του Σφαιρόπουλου στο τάιμ άουτ, το χαμηλό σχήμα, η πίεση σε όλο το γήπεδο, το πάθος των παικτών του Ολυμπιακού και η στήριξη από την εξέδρα έπαιξαν ρόλο. Κλεψίματα και σημαντικά καλάθια για το Θρύλο που πλησίασε στο 72-74, 11.5" πριν το τέλος με το τρίποντο του Σπανούλη. Αλλά εκεί ο αρχηγός έχασε ένα ακόμα τρίποντο και όλα τελείωσαν...

Τα δεκάλεπτα: 10-18, 26-39, 47-59, 72-77.