Καλύτερος ο Θρύλος

Φτάσαμε στα μισά του φετινού πρωταθλήματος της Basket League, μετά και την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής. Ο Θρύλος έχει ρεκόρ 12-1 και είναι στη δεύτερη θέση, πίσω από τον ΠΑΟ που έχει ρεκόρ 13-0. Μια ήττα για τον Ολυμπιακό, από τους "πράσινους" στο ΟΑΚΑ.

Παρόλα αυτά, όμως, οι αριθμοί δείχνουν άλλα πράγματα. Ναι μεν οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι στη 2η θέση μέχρι στιγμής, αλλά οι αριθμοί δείχνουν άλλα πράγματα. Με τον Ολυμπιακό να έχει και καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα, να μαζεύει περισσότερα ριμπάουντ και να έχει περισσότερες ασίστ. Σε όλα δηλαδή υπάρχει "ερυθρόλευκη" υπεροχή.

Με τον Ολυμπιακό να σκοράρει κατά μέσο όρο 84,54 πόντους, έναντι 79,77 των "πράσινων", δηλαδή 4,77 πόντους παραπάνω! Στην άμυνα οι "ερυθρόλευκοι" δέχονται κατά μέσα όρο 65,15 έναντι 65,61 του ΠΑΟ, δηλαδή 0,46 λιγότερους ανά ματς.

Στα ριμπάουντ η διαφορά ανά ματς είναι 3 με το Θρύλο να έχει 39 ανά ματς και τους "πράσινους" από 36, ενώ καλύτερος είναι ο Ολυμπιακός και στις ασίστ, με μέσο όρο 21,08 έναντι 20,85 για τον Παναθηναϊκό, δηλαδή 0,23 ανά ματς παραπάνω!

Και η τάξη θα αποκατασταθεί σύντομα. Στις 25 Ιανουαρίου, στο ΣΕΦ, όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του δεύτερου γύρου. Εκεί όπου ο Θρύλος θα νικήσει με +5 και θα αποκτήσει το αβαντάζ στην ισοβαθμία, καθώς στο ΟΑΚΑ είχε χάσει με 73-69. Και παράλληλα θα ανέβει στην πρώτη θέση, εκεί όπου πρέπει να βρίσκεται δικαιωματικά καθώς παίζει πολύ καλύτερο μπάσκετ.