"Κόκκινος βασιλιάς" στην Πόλη (video)

Η Euroleague κάνει αφιερώματα στους πρωταθλητές των τελευταίων 15 ετών στη διοργάνωση. Και τώρα ήταν η σειρά για τον πρωταθλητή Ευρώπης το 2012. Μέσα από το "The Euroleague Basketball Magazine" έγινε ειδική αναφορά στο… έπος του Ολυμπιακού στην Πόλη, πριν από τρεισήμισι χρόνια. Όταν ο Θρύλος τρέλανε όλη την Ευρώπη –και όχι μόνο- κάνοντας μια ανατροπή που όμοιά της δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της διοργάνωσης. Με το μεγάλο καλάθι του Πρίντεζη, μετά την απίστευτη ασίστ του Σπανούλη.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των ερυθρολεύκων στην Κωνσταντινούπολη, μίλησαν στην κάμερα της Euroleague για το σχετικό αφιέρωμα. Με τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη να εξηγεί ότι "Εκείνη την χρονιά είχαμε στο μυαλό μας πως θα ξαναχτίσουμε την ομάδα. Οπότε δεν είχαμε στο μυαλό μας να κερδίσουμε την Euroleague. Μέσα στην καρδιά μας αρχίσαμε να το πιστεύουμε, ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Ναι, η ΤΣΣΚΑ ήταν το φαβορί, εμείς όχι και έγινε κάτι ξεχωριστό".

Ο "αρχιτέκτονας" Ντούσαν Ίβκοβιτς υπογράμμισε πως "Ο Σπανούλης δεν είναι μόνο για το κρίσιμο καλάθι ή τα κρίσιμα λεπτά. Ήταν πραγματικός ηγέτης. Σε 100 παιχνίδια, 1 να είχε την τύχη να τελειώσει όπως αυτό το παιχνίδι. Ναι έτσι είναι το μπάσκετ, έτσι η Euroleague".

Ο σκόρερ του "χρυσού" καλαθιού, ο Γιώργος Πρίντεζης, εξήγησε ότι μετά τις χαμένες βολές του Σισκάουσκας άρχισε να πιστεύει ότι η κούπα μπορούσε να πάει στον Πειραιά. Με τον υπαρχηγό να σχολιάζει ότι "Παιχνίδι με το παιχνίδι χτίζαμε χαρακτήρα. Σε κάθε παιχνίδι παίζαμε καλύτερα. Πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρουμε. Όλη η ομάδα ήταν έτοιμη να παίξει στο 100%. Κάτι μέσα μου έλεγε ότι θα το πάρουμε. Το ένιωσα όταν έχασε τη βολή ο Σισκάουσκας. Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και εκείνη ήταν η μέρα μας".