Με το... δεξί στο 2016

Τη δέκατη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Basket League και έχει ρεκόρ 11-1. Οι πρωταθλητές Ελλάδας νίκησαν στο ΣΕΦ, 83-62, τον Απόλλωνα Πατρών και μπήκαν με το... δεξί στο 2016. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν... νωθρή στο πρώτο μέρος στην επίθεση, με 1/14 τρίποντα, αλλά με την άμυνα να είναι δυνατή και στα 40 λεπτά, οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους. Θετικό ντεμπούτο από τον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ.

Με πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Στρόμπερι, Αγραβάνη και Μιλουτίνοφ ξεκίνησε το ματς ο Θρύλος. Ο Σέρβος πήρε αρκετά την μπάλα στα πρώτα λεπτά και τελείωσε τις φάσεις. Με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο +7 (9-2) στο 2'. Εκεί, όμως, υπήρξε μια χαλάρωση, μια νευρικότητα, οι "ερυθρόλευκοι" ήταν νωθροί για λίγα λεπτά. Έτσι, ένα σερί 2-10 από τους Πατρινούς τους έφερε μπροστά στο σκορ (11-12) στο 4:22 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, με το τρίποντο του Πάλμπλαντ. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έπαιξαν λίγο πιο γρήγορα, βρήκαν σουτ και πήραν ένα μικρό προβάδισμα στο 10' με 20-15.

Το σκηνικό στη δεύτερη περίοδο ήταν εντελώς διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός ήταν απελπιστικά άστοχος στο τρίποντο, η ομάδα της Πάτρας έκανε μεγάλες επιθέσεις και έψαχνε τα ελεύθερα σουτ, με καλή κυκλοφορία, η άμυνα των πρωταθλητών δεν ήταν αυτή που έπρεπε και το αποτέλεσμα... Από το 27-22 (14') που ήταν μπροστά ο Θρύλος, το ματς ήρθε σε ίσα (28-28) στο 18'. Οι φωνές του Σφαιρόπουλο έπιασαν εν μέρει τόπο. Ο Ολυμπιακός εκεί έκανε το δικό του σερί, 10-3, για να πάει στο ημίχρονο με +7 (38-31). Και με τον Αγραβάνη να "σπάει" τη δυστοκία από το τρίποντο, ευστοχώντας στο πρώτο στα 41'' πριν λήξει η δεύτερη περίοδος. "Ερυθρόλευκο" προβάδισμα, αλλά με εμφάνιση που δεν άρεσε σε κανέναν...

Στο τρίτο δεκάλεπτο το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός έκανε τη διαφορά, διότι έπαιξε άμυνα. Πίεσε πολύ τους παίκτες του Απόλλωνα που δεν μπόρεσαν να μείνουν κοντά στο σκορ, όπως είχε γίνει στα πρώτα 20 λεπτά. Από την άλλη, τα σουτ και ειδικά τα μακρινά άρχισαν να μπαίνουν με τη διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού να αυξάνεται. Ένα γρήγορο 5-0 έφερε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (43-31). Ο Σπανούλης ανέβασε στροφές, οι γκαρντ του Θρύλου έπαιξαν πιο γρήγορα και το σκορ όλο και μεγάλωνε για να κλείσει το δεκάλεπτο στο +17 (59-42) με το γκολ-φάουλ του Αθηναίου και το επιμέρους σκορ να είναι 21-11.

Στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες έκαναν αρκετές αλλαγές, αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έχασαν το ρυθμό τους. Τα "γκάζια" από τον Σφαιρόπουλο στο ημίχρονο και οι καλύτερες επιλογές στην επίθεση ήταν ορατές με τη διαφορά να παίζει στους 20 πόντους και να φτάνει έως τους 23 (78-55) με τη βολή του Χάκετ στο 37'. Ο Τζόνσον-Όντομ πήρε μερικές φάσεις και έδειξε ότι είναι παίκτης με καλά στοιχεία, που θα βοηθήσει αρκετά στη συνέχεια. Ο Απόλλων δεν το παράτησε το ματς, με τον Μέγιερ να κάνει ένα εξαιρετικό ματς, αλλά δεν ήταν εφικτό να ακολουθήσει το Θρύλο και η ήττα 83-62 ήρθε... φυσιολογικά, με τους Πατρινούς να αφήνουν καλές εντυπώσεις στο πρώτο ημίχρονο.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 38-31, 59-42, 83-62.