Αυτός είναι ο Σπανούλης!

Στους πρώτους μήνες της χρονιάς ο Βασίλης Σπανούλης είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Ήταν και οι τραυματισμοί που τον ταλαιπώρησαν αρκετά. Ήταν και η κούραση από την παρουσία του με την Εθνική, στο τελευταίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όσοι ξέρουν καλά τον αρχηγό του Θρύλου έλεγαν πως χρειάζεται να πάρει... ανάσες και μετά θα βλέπαμε τον πραγματικό Σπανούλη!

Οι τραυματισμοί που είχαν τον βοήθησαν να ξεκουραστεί τελικά, γιατί κόντρα στην Μπαρτσελόνα είδαμε τον κορυφαίο γκαρντ της Euroleague να κάνει "όργια" μέσα στο παρκέ. Δεν ήταν οι φάσεις που "χόρεψε" στην άμυνα των Καταλανών που ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν και απλώς τον... χάζευαν να κάνει τις προσπάθειές του και να σκοράρει. Ήταν ο τρόπος που αγωνίστηκε. Οι 9 ασίστ που έδωσε τα "λένε" όλα!

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που η άμυνα της Μπαρτσελόνα ήταν "σφιχτή", ο Σπανούλης έβρισκε διαρκώς τρόπο να την διασπά! Είτε με τις πάσες του, είτε με τις ενέργειές του, είτε με τα σουτ του. Ακόμα και η πάσα στον Χάκετ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου που έκανε τους παίκτες των "μπλαουγκράνα" απλά να κοιτάζουν τον "Ιταλό" να σκοράρει. Σε ένα ματς που έχει σημειώσει ο Θρύλος 74 πόντους, ο Kill Bill έχει προσφέρει σχεδόν το 40% των πόντων του Ολυμπιακού.

Και μέσα σε όλα έβγαλε τρομερή ενέργεια και πάθος στην άμυνα, στο πρώτο ημίχρονο. Αυτός είναι ο πραγματικός Σπανούλης, ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Και στη συνέχεια έχει να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα, στη διαδρομή για το Βερολίνο.