"Πάντα θέλουμε να νικάμε τον Παναθηναϊκό"

Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό μέσα στο ΟΑΚΑ, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να συνεχίζει το νικηφόρο σερί που «τρέχει» με αντίπαλο τον ΠΑΟ. Με τον Έλληνα τεχνικό χαρούμενο, να δίνει το στίγμα στη συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας ότι «Με αυτή τη νίκη, καλύψαμε την ήττα μας από τη Γαλατά. Θέλαμε τη νίκη γιατί με τον Παναθηναϊκό πάντα θέλουμε τη νίκη, είτε στο ελληνικό πρωτάθλημα, είτε στην Ευρωλίγκα. Στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε τη συγκέντρωση μας στην άμυνα και αυτό μας επηρέασε και στην επίθεση.

Αντιδράσαμε στις αρχές της τέταρτης περιόδου και το ματς έγινε πραγματικό ντέρμπι και ήταν πάρα πολύ σημαντικό πως στο κρίσιμο σημείο, στην τέταρτη περίοδο, δεχτήκαμε μόνο 14 πόντους. Αυτό ήταν το κλειδί της αναμέτρησης. Και παρά το ότι ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα τριών πόντων, γυρίσαμε το ματς. Αξίζαμε τη νίκη, γιατί στο μεγαλύτερο μέρος ελέγχαμε το ματς. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, αντέδρασε, αλλά εμείς δείξαμε χαρακτήρα σε εκείνο το σημείο του αγώνα. Έχουμε σπουδαίο ρόστερ και αυτό λέω από την αρχή. Εμπιστεύομαι όλους τους παίκτες και περιμένω από αυτούς το μάξιμουμ πάντα».

Σε ερώτηση για το φάουλ του Παπανικολάου στον Καλάθη ο Έλληνας κόουτς είπε πως «Ήταν εντολή, ο Καλάθης έχει 57% στις βολές, και είπα να γίνει φάουλ, γιατί δεν είχαμε τάιμ άουτ και εάν δεχόμασταν καλάθι δεν θα είχαμε περιθώριο να αντιδράσουμε».

Για τη χρησιμοποίηση του Πάτρικ Γιανγκ, ο κόουτς του Θρύλου εξήγησε πως «Ο Γιανγκ όλο και ανεβαίνει, συμπληρώνουμε έναν χρόνο από τον τραυματισμό του, συνεχίζει και ανεβαίνει και θα ανεβαίνει συνέχεια».

Τέλος, σε ερώτηση για το 5-0 επί του Παναθηναϊκού από τους περσινούς τελικούς μέχρι και σήμερα, ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος απάντησε πως «Δεν τα μετράω αυτά, αυτά είναι για εσάς τους δημοσιογράφους».