"Πολέμησε" αλλά δεν τον άφησαν!

Μια ακόμα φορά με την ΤΣΣΚΑ που ο Θρύλος πήγε να κάνει μια απίστευτη ανατροπή. Από το -18 βρέθηκε στο -4 (73-77), αλλά δεν τα κατάφερε. Κι έφτασε εκεί έχοντας ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, ειδικά στη δεύτερη περίοδο και μια πολύ κακή, ως προκλητικά εις βάρος του, διαιτησία στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο σε καθοριστικά σημεία. Όμως δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω, ειδικά από τη στιγμή που η ΤΣΣΚΑ που είχε 48% στα τρίποντα (10/21)

Το πρόβλημα ήταν ξεκάθαρα επιθετικό!

Νευρικό και κακό αμυντικά ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο πεντάλεπτο η ΤΣΣΚΑ είχε ήδη νταμπλ σκορ (7-14) με τρία τρίποντα (σ.σ.: Ντε Κολό και 2 του Τζάκσον). Την ίδια ώρα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μεγάλη νευρικότητα και έκαναν πολλά λάθη στην επίθεση, ειδικά σε εύκολα φάσεις. Έχοντας 6/8 τρίποντα στα πρώτα 7 λεπτά, οι Ρώσοι προηγήθηκαν με +10 (13-23). Τάιμ άουτ άμεσα από τον Σφαιρόπουλο και η άμυνα έσφιξε, ενώ στην επίθεση ο Πρίντεζης ανέλαβε δράση. Ο υπαρχηγός με 13 πόντους ξανάβαλε τον Θρύλο στο ματς με την περίοδο να τελειώνει στο 21-25.

Το κακό στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν η δυστοκία στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός έμεινε 6:03 χωρίς πόντο. Διάστημα που η ΤΣΣΚΑ πέτυχε 8 πόντους και με το σερί 8-0 έφτασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, το +12 (21-33). Εκεί ο Παπαπέτρου έδωσε μια λύση για τον Θρύλο, αλλά το πρόβλημα ήταν ξεκάθαρο επιθετικό και όχι αμυντικό. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μεν άστοχοι, αλλά είχαν φάει και αρκετό ξύλο στο ίδιο διάστημα, χωρίς να κερδίζουν τα φάουλ που δικαιούνταν! Και μέσα σε όλα οι διαιτητές έδωσαν πολλά σφυρίγματα για την ρωσική ομάδα, ειδικά στις επαφές των «ερυθρόλευκων», ενώ δεν γίνονταν το ίδιο με τους Ρώσους. Με 7 πόντους στην περίοδο, δεν ήταν δυνατό να μείνει κοντά στο σκορ ο Θρύλος με το ημίχρονο να τον βρίσκει στο -16 (28-44).

«Σφαγή» με το… μαχαίρι!

Αυτό που έλειψε από τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο ήταν το νεύρο, ο τσαμπουκάς. Κάτι που είδαμε στην 3η περίοδο. Με τη διαιτησία να συνεχίζει τις εφευρέσεις της. Αποκορύφωμα το αντιαθλητικό, από πίσω, πάνω στον Σπανούλη που δόθηκε απλό, ο Σπανούλης αντέδρασε και δέχθηκε τεχνική ποινή! Έμεναν 3:19 για το τρίτο δεκάλεπτο. Με τους διαιτητές να έχουν νευριάσει τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Τόσα επιθετικά φάουλ δεν έχουν καταλογιστεί εις βάρος του Ολυμπιακού εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά με τέτοιες αποφάσεις, τι να πει κανείς. Όταν ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεσή του, πάλι τον σταμάτησαν με τον γνωστό τρόπο! Ο Ολυμπιακός πέτυχε 23 πόντους, αλλά η διαφορά δεν μειώθηκε γιατί με όλα τα παραπάνω οι διαιτητές επέτρεψαν στην ΤΣΣΚΑ να κρατήσει το σκορ εκεί που το ήθελε.

Πήγε για μια απίστευτη ανατροπή!

Το ματς ήταν δύσκολο να γυρίσει. Γιατί σε τέτοια ματς, πρέπει να έχει και λίγη τύχη με το μέρος σου, να κάνεις και σωστά ορισμένα πράγματα. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι άστοχος στις βολές (13/20 στο 35’), αλλά η ομάδα της Μόσχας έβαλε σε κρίσιμα σημεία τυχερά καλάθια, με την μπάλα να παίζει το παιχνίδι της. Κι έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σταθερά πίσω με περισσότερους από 10 πόντους. Στο τελευταίο 7λεπτο του ματς ξεκίνησαν την αντεπίθεσή τους και όπου έβγαινε. Και με τον Γκριν, τον Παπανικολάου και τον Πρίντεζη να σκοράρει πολύ, οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν να «τρελάνουν» και πάλι την Ευρώπη. Έφτασαν στο -4 (73-77), αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή. Αλλά το χαμηλό σχήμα πήγε να φέρει τα πάνω κάτω στο ματς. Κι αν είχε λίγο χρόνο παραπάνω, ίσως και να είχε γίνει.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 28-44, 51-66, 75-81.

Ολυμπιακός: Γκριν 8(2ασ.), Μπιρτς 10(4ρ.), Γιανγκ, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 14 (5ασ., 1κλ.), Μιλουτίνοφ 3(3ρ.), Πρίντεζης 26 (7ρ.), Παπανικολάου 6 (8ρ., 4ασ.), Μάντζαρης 3(4ρ.,2ασ.,2κλ.), Χάκετ 2(3ρ.), Λοτζέσκι(0/3τρ.,4ρ.).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ντε Κολό 23 (9ρ.,3ασ.), Τεόντοσιτς 10 (2/10τρ.,5ασ.), Ογκαστιν 2, Φριτζόν, Τζάκσον 15 (3/3τρ.,5ασ.), Αντόνοφ 3, Βοροντσέβιτς 11(4ρ.,2κλ.), Χίγκινς 2, Χριάπα, Κουρμπάνοφ 2, Χάινς 13(4ρ.,1ασ.,2κλ.,1κοψ.).