Με ψυχή και "ερυθρόλευκη" μαγκιά!

Ναι ρε Θρύλε! Τι νίκη ήταν αυτή! Και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε. Με απίστευτο τρόπο, με πάθος και ψυχή για τις «ερυθρόλευκες» στην Ουγγαρία, στην έδρα της Μίσκολτς. Οι κοπέλες της Ελένης Καπογιάννη έκαναν τα εύκολα δύσκολα, αλλά πήραν τη νίκη. Διότι εάν δεν την πετύχαν απόψε, θα ήταν «αυτοκτονία», σε ένα ματς που το έλεγξαν στο μεγαλύτερο διάστημα. Αλλά τα λάθη δεν τις επέτρεψαν να το τελειώσουν από νωρίς, να το «καθαρίσουν» πιο εύκολα. Και στο τέλος, οι δύο βολές της Τζόνσον και το επιθετικό της ριμπάουντ και ενδιάμεσα το καλάθια και το κλέψιμο της Χατζηνικολάου.

Έλεγχος ρυθμού μα πολλά λάθη...

Οι «ερυθρόλευκες» μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Διότι ήταν το διάστημα που είχαν τον έλεγχο του ματς. Ξεκίνημα πολύ δυνατό, προηγήθηκαν 8-0 και μετά τα γνωστά λάθη. Βιαστικές επιθέσεις, όχι καθαρό μυαλό, βεβιασμένες και όχι σίγουρες προσπάθειες. Παρόλα αυτά, με αρχή την άμυνα είχαν το πάνω χέρι. Με την Κάιζερ να ξεκινά πολύ δυνατά το ματς και να κάνει εξαιρετική δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Σταδιακά οι Ουγγαρέζες ισορρόπησαν και με σουτ από την περιφέρεια ξαναμπήκαν στο ματς. Αλλά ο Θρύλος ήταν πάντα μπροστά, όπως και στο 10’ με 16-13.

Στη δεύτερη περίοδο, ξεκίνημα και νέο +6 *15-21) με το τρίποντο της Μίλιτσα Γιοβάνοβιτς. Τα κλεψίματα-κλεψίματα, αλλά τα λάθη στην επίθεση, ακόμα και σε πάσες έδωσαν την ευκαιρία στην Μίσκολτς να κάνει ένα σερί 8-0 και να περάσει μπροστά με 23-21 (15’). Η απάντηση από τις «ερυθρόλευκες» ήταν άμεση. Σερί 8-1 με την άνοδο της Χατζηνικολάου και +7 (24-31) για τον Ολυμπιακό (18’). Μόνο την Τ. Γιοβάνοβιτς δεν μπορούσε να περιορίσει ο Ολυμπιακός. Έτσι η Αλιούνβεντ «απάντησε» με επί μέρους σκορ 6-1 και έκλεισε το ημίχρονο στο -2 (30-32).

Κατάθεση ψυχής

Οι «ερυθρόλευκες» δεν ξεκίνησαν το ματς καλά στην 3η περίοδο. Πρόβλημα στην άμυνα, πρόβλημα στην επίθεση και σερί 7-0 για την Μίσκολτς. Εκεί, πάντως, γύρισε ο διακόπτης. Σε πρώτη φάση τα κορίτσια του Ολυμπιακού βρήκαν λύσεις στην επίθεση. Με τις Τζόνσον και Κάιζερ γιατί μακρινό σουτ δεν υπήρχε. Η ουγγρική ομάδα ξέφυγε με 7 (45-38). Σε εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκες» αντέδρασαν. Δυνάμωσαν την άμυνά τους και πάλι, δεν έχασαν τα αμυντικά ριμπάουντ και πήραν πόντους, από αρκετές παίκτριες, στην επίθεση.

Σερί 12-0 και το σκορ 50-45 για τον Ολυμπιακό, με 5 πόντους της Χαλιβέρα, στην αφετηρία της 4ης περιόδου. Αλλά τα λάθη δεν είχαν… εγκαταλείψει τις νταμπλούχες Ελλάδας. Συνεχόμενα και αβίαστα, κάτι που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο οι γηπεδούχες. Ξαναμπήκαν στο ματς, πλησίασαν στον πόντο 52-53 και με την Ρασίντ γύρισαν το ματς (57-55). Εκεί ήταν δύο οι παίκτριες που έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Η μεν Χατζηνικολάου με δύο δίποντα, δύο κλεψίματα και ένα καλάθι σε χρόνο… dt! Και η Τζόνσον με τις δύο καθοριστικές βολές στα 19 δευτερόλεπτα (σ.σ.: έκανε το 60-61 από 60-590 για την Μίσκολτς), ενώ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ μετά τις χαμένες βολές της Χατζηνικολάου, 7’’ πριν το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 30-32, 45-48, 60-61.

Μίσκολτς: Τόμλινσον 11(13ρ.,2κοψ.), Γκιόρι, Χόρβατ, Αντάμετς 2, Τσανκ 9(3τρ.), Μπαχ, Γουόρεν 3, Τ. Γιοβάνοβιτς 16(11ρ.), Γκόριανατς, Καλοσκάι, Ρασίντ 17(3τρ.,4ασ.), Τσέσκι 2.

Ολυμπιακός: Σταμάτη, Χατζηνικολάου 13(5ρ.,2ασ.,2κλ.), Μάλτση 3(4ασ.), Παπαμιχαήλ 2, Χαλιβέρα 5, Τζόνσον 9(13ρ.,3κλ.,2κοψ.), Μ. Γιοβάνοβιτς 3(3ασ.), Μπαρτόνοβα 1, Κοσμά, Καλτσίδου 8(2ασ.,2κλ.), Δημητράκου 3(4ρ.), Κάιζερ 14(7/11διπ.,2κλ.).