Στην ιστορία ο V-Span

Σπουδαίο ματς στην Βιτόρια για τον Βασίλη Σπανούλη που έγραψε μια ακόμα «χρυσή» σελίδα στην καριέρα του, στην Euroleague. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έδωσε 15 ασίστ συνολικά και πλέον είναι μόνος του στη δεύτερη θέση, στην ιστορία, με 984.

Από το ημίχρονο με τις 8 ασίστ που έδωσε στο πρώτο ημίχρονο του ματς κόντρα στην Μπασκόνια είχε πιάσει ήδη τον Θοδωρή Παπαλουκά (σ.σ.: αμφότεροι με 977)! Για να προσθέσει άλλες 7 στο δεύτερο ημίχρονο και να κάνει ατομικό ρεκόρ με τις 15 που έδωσε στο ματς της Βιτόρια.

Μια εβδομάδα μετά τη βραδιά που ξεπέρασε τους 3.000 πόντους, όντας ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του θεσμού, ο V-Span πέτυχε μια ακόμα ξεχωριστή επίδοση. Κάτι που τον κατατάσσει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς είναι δεύτερος σε δύο από τις βασικότερες στατιστικές κατηγορίες.

Από τη μια στο σκοράρισμα, από την άλλη στη δημιουργία. Και δεν αναφερόμαστε σε έναν πλέι μέικερ, αλλά έναν γκαρντ που παράλληλα με το σκοράρισμα έχει και εξαιρετικές ικανότητες σε ό,τι αφορά το δημιουργικό κομμάτι και τα έτοιμα καλάθια για τους συμπαίκτες του.