Θα ξυπνήσει το "θηρίο";

Η χρονιά έχει ξεκινήσει καλά για τον Ολυμπιακό. Μια ήττα στη Μαδρίτη δεν είναι αποτέλεσμα που βγάζει τους πρωταθλητές εκτός στόχων. Τουναντίον, παίζουν πολύ ωραίο και θεαματικό μπάσκετ και δείχνουν πώς είναι σε καλό momentum. Αλλά πάντα τα προβλήματα είναι μέρος της καθημερινότητας του Θρύλου. Χωρίς αυτά δεν... υπάρχουν, πώς να το κάνουμε! Στην προκειμένη περίπτωση το πρόβλημα είναι σύνθετο και ακούει στο όνομα Πάτρικ Γιάνγκ. Ο Αμερικανός σέντερ είναι μεν κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό, η διοίκηση τον έχει στηρίξει περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη μετά τον τραυματισμό που πέρασε πέρσι και που τον κράτησε όλη την προηγούμενη περίοδο εκτός δράσης, αλλά αυτό δεν θα συνεχιστεί για μια... ζωή.

Τι θέλουμε να πούμε; Ιατρικά το "θηρίο" είναι μια χαρά. Δεν το λέμε εμείς, οι ιατρικές εξετάσεις και οι μετρήσεις στο γόνατό του, το αποδεικνύουν. Μάλιστα, δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι το γόνατο που έκανε την εγχείρηση είναι πλέον πιο δυνατό από το άλλο. Το σημειώνουμε αυτό γιατί καταδεικνύει πώς έχει το θέμα. Η ουσία είναι ότι ο Πάτρικ Γιάνγκ είναι ένας σύνθετος χαρακτήρας και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει αφιερώσει πολύ χρόνο για τον 24χρονο σέντερ. Με συζητήσεις και κουβέντες μαζί του. Όπως όλοι στον Ολυμπιακό, έτσι και ο Έλληνας τεχνικός ποντάρει στο ταλέντο του, ξέρει τι μπορεί να δώσει εάν είναι καλά και πόσο ταιριάζει στο στιλ παιχνιδιού που αρέσκονται οι πρωταθλητές Ελλάδας.

Όλα αυτά είναι η θεωρία. Στην πράξη υπάρχει θέμα... Διότι ο Αμερικανός δεν είναι ακόμα εντελώς καλά... πνευματικά. Τη μια δεν είναι έτοιμος να παίξει, την άλλη δεν νιώθει άνετα, σε άλλη περίπτωση γράφει στα social media πώς του λείπει το σπίτι του και μετά, "κλείνει" όλους τους λογαριασμούς που είχε. Δεν τον πιάνεις πουθενά, αλλά αυτό αφορά τον άνθρωπο Πάτρικ. Με τον αθλητή Γιάνγκ, όλο αυτό είναι σοβαρό ζήτημα και σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, μια ομάδα με στόχο τον τίτλο στην Ελλάδα και αρχικά το Final-4 στην Euroleague, ένα είναι σίγουρο. Δεν μπορεί να προχωρήσει μαζί του, να ποντάρει σε εκείνον, υπό αυτές τις συνθήκες.

Τι σημαίνει αυτό; Πώς ο παίκτης είναι σε καθεστώς κρίσης. Την ίδια ώρα οι "ερυθρόλευκοι" δεν κάθονται με... σταυρωμένα χέρια. Έχουν κατά νου και την επόμενη ημέρα εάν υπάρξει θέμα. Και τι σημαίνει αυτό; Πώς πάντα εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις παικτών, για να είναι έτοιμοι εάν αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα. Κάτι που μοιάζει περισσότερο ορατό από ποτέ. Γιατί ούτε ο Σφαιρόπουλος, ούτε η διοίκηση του Ολυμπιακού μπορούν να περιμένουν για... πάντα έναν παίκτη που δεν είναι έτοιμος πνευματικά. Ο κόουτς του Θρύλου μίλησε για αυτό και στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας. Λέγοντας πώς "όποιος δεν είναι έτοιμος, δεν κάνει για τον Ολυμπιακό!"

Χωρίς να ονοματίσει κάποιον παίκτη συγκεκριμένα, οι "ερυθρόλευκοι" ήδη έχουν μπει στη διαδικασία scouting παικτών για να έχουν έτοιμη λύση, εάν δεν βγάλουν άκρη με το "θηρίο". Κοιτώντας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, όχι μόνο στην Ευρώπη και ρίχνοντας, διακριτικά, αρκετές ματιές και στην αμερικανική αγορά. Τώρα που αρχίζει το NBA οι ομάδες κάνουν εκκαθαρίσεις στο ρόστερ τους, κόβουν παίκτες και μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορείς να βρεις... λαβράκια.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, όλα αυτά είναι εικασίες. Διότι δεν αποκλείεται ο Γιάνγκ να πάρει τα πάνω του και να... είχαμε να λέγαμε. Αλλά επειδή δεν είναι και το πιο πιθανό να γίνει κάτι τέτοιο άμεσο, ας τα κρατήσουμε όλα αυτά στο μυαλό μας. Ο χρόνος θα δείξει. Και μιλάμε για το προσεχές διάστημα.