"Να “χτίσουμε” πάνω στη νίκη αυτή..."

Τη Δευτέρα ο Θρύλος έκανε… πάρτι στο ΣΕΦ με αντίπαλο τον ΠΑΟ. Αύριο, Πέμπτη, οι πρωταθλητές έχουν ένα εξίσου πολύ δύσκολο ματς με αντίπαλο την Εφές. Τη μοναδική ομάδα που τους νίκησε στην προετοιμασία. Μετά την ήττα στη Μαδρίτη δεν υπάρχουν περιθώρια και η πρώτη νίκη στην Euroleague είναι μονόδρομος για τον Ολυμπιακό.

Κάτι που επισήμανε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Με τον φόργουορντ των «ερυθρολεύκων» να εξηγεί πώς η νίκη απέναντι στους «πράσινους» πρέπει να αποτελέσει τη βάση για ένα καλό σερί στη συνέχεια, αρχής γενομένης από το ματς με την τουρκική ομάδα.

Προέρχεστε από μια μεγάλη νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά στην Euroleague ψάχνετε την πρώτη σας νίκη, απέναντι σε μια ομάδα που όπως είπε και ο Σφαιρόπουλος, μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί;

«Κάναμε μια καλή νίκη με τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να “χτίσουμε” πάνω σε αυτή τη νίκη, αλλά παράλληλα να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι. Τώρα καλούμαστε να παίξουμε ένα ακόμα καλό παιχνίδι και να κάνουμε την πρώτη μας νίκη στην Euroleague, η οποία θα είναι πάρα πολύ σημαντική, μετά την ήττα στη Μαδρίτη».

Την ξέρετε την Εφές. Η βασική σας προσήλωση σε ποιους τομείς του παιχνιδιού της θα είναι;

«Σίγουρα θέλουμε να ξεκινήσουμε από την άμυνα. Με τον κόσμο που θέλουμε να έρθει στο γήπεδο και να μας στηρίξει και το μπάσκετ που παίζουμε στο γήπεδό μας –υψηλού ρυθμού, με καλή άμυνα και αιφνιδιασμό, θέλουμε να “χτυπήσουμε” σε αυτό- και παράλληλα να κλείσουμε τους παίκτες “κλειδιά” που έχει η Εφές και κάνουν παιχνίδι».

Τι πρέπει να αλλάξετε στο κομμάτι της τακτικής, σε σχέση με το ματς κόντρα στη Ρεάλ;

«Στη Μαδρίτη, προσωπικά, θεωρώ ότι δεν ήταν τόσο κακό το παιχνίδι μας. Πιστεύω ότι αδικηθήκαμε από το αποτέλεσμα και το τελικό σκορ. Πρέπει να πάμε πιο πολύ, πιο δυνατά στα ριμπάουντ. Παίζουμε την έδρα μας, να διεκδικήσουμε πιο πολλά επιθετικά ριμπάουντ και παράλληλα να έχουμε περισσότερους πόντους στο transition. Κάτι που κάναμε καλά στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Κάτι που δεν κάναμε καλά στο προηγούμενο ματς κόντρα στην Εφές, στο φιλικό, και ηττηθήκαμε με μεγάλη διαφορά. Πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και να παλέψουμε περισσότερο, καθώς αγωνιζόμαστε στην έδρα μας».

Μέσα από τα ματς θα βρείτε καλύτερο ρυθμό ή υπάρχει φόβος να “φορτιστείτε” περισσότερο;

«Η αποθεραπεία για το φετινό τρόπο διεξαγωγής της Euroleague είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Η δουλειά μας είναι. Είχαμε δύο ημέρες, με τη σημερινή, για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, να ξεκουραστούμε και να είμαστε όλοι “φρέσκοι” για να τα δώσουμε όλα την Πέμπτη».

Γιατί έρχονται εβδομάδας με διπλά και τριπλά παιχνίδια στην πορεία

«Ο καθένας στον τομέα του. Άλλοι άνθρωποι ξυπνάμε στις 06:00 το πρωί για να πάνε στη δουλειά τους. Εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Πρέπει να προσαρμοστούμε, να ξεκουραστούμε και να είμαστε “φρέσκοι” σε κάθε αγώνα που ακολουθεί».