"Δεν είχα παίξει ποτέ σε τέτοια ατμόσφαιρα!" (video)

Πρώτο ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟ για τον Έρικ Γκριν και συνοδεύτηκε από την τεράστια νίκη των «ερυθρολεύκων». Ο Αμερικανός ανυπομονούσε για το ματς αυτό, είχε ακούσει τόσα πολλά και πήρε το... βάπτισμα του πυρός στο clasico της Ελλάδας. Αλλά αυτό που τον «τρέλανε» ήταν η απίστευτη ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ από τους οπαδούς του Θρύλου.

Όπως τόνισε και στη συνέντευξη που παραχώρησε, στην κάμερα του redking.gr, «Δεν είχα ζήσει ποτέ πριν κάτι παρόμοιο στην καριέρα μου»! Με τον ίδιο να είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένος και να περιμένει πώς και πώς να επαναληφθεί κάτι ανάλογο και στα επόμενα, εντός έδρας, ματς των πρωταθλητών...

Ήταν το πρώτο σου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και η ομάδα δεν νίκησε απλά. Πέτυχε μια τεράστια επικράτηση απέναντι στον Παναθηναϊκό;

«Ήταν μια πολύ σπουδαία νίκη. Ήταν κάτι το απίστευτο. Είμαι πολύ χαρούμενος που πετύχαμε αυτή τη νίκη, στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Μπήκαμε στο παρκέ και παίξαμε καταπληκτικά. Με πολλή ενέργεια σε όλες τις φάσεις. Παίξαμε με πάθος και καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτή τη μεγάλη νίκη. Και τώρα το μυαλό μας είναι στο ματς της Πέμπτης. Θέλουμε να επαναλάβουμε μια ανάλογη εμφάνιση και να συνεχίσουμε τα νικηφόρα αποτελέσματα».

Παίξατε από το πρώτο λεπτό με πάθος, με μεγάλη διάθεση, με καρδιά. Αυτό ήταν ορατό σε όλους. Ήταν τελικά το «κλειδί» για να πετύχαμε μια τέτοια νίκη;

«Το “κλειδί” ήταν να παίξουμε με συγκέντρωση για 40 λεπτά. Και στο ματς στη Μαδρίτη ξεκινήσαμε καλά, παίξουμε όπως έπρεπε για το πρώτο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια δεν παίξαμε στο ίδιο επίπεδο, το ίδιο καλά. Στο ματς αυτό (σ.σ.: με τον Παναθηναϊκό) θέλαμε να έχουμε 100% συγκέντρωση καθ’ όλη τη διάρκειά του. Ξέραμε τη σημασία της αναμέτρησης, παίζαμε μπροστά στο κοινό μας και θέλαμε να κάνουμε το καλύτερο. Και το πετύχαμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό για έχουμε ένα ακόμα σημαντικό ματς μπροστά μας την Πέμπτη, με στόχο τη νίκη και σε αυτό».

Τέτοιες νίκες θα σας βοηθήσουν, θα σας δώσουν ώθηση για τη συνέχεια, για να φτάσετε στο επίπεδο που θέλετε;

«Είμαστε ακόμα στην αρχή, υπάρχουν νέα πρόσωπα στην ομάδα. Θέλουμε χρόνο για να μπορέσουμε να βρούμε το ρυθμό μας. Σιγά-σιγά θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Τέτοιες νίκες σου δίνουν ώθηση. Κι όσο θα παίζουμε μαζί, θα βρίσκουμε την κατάλληλη “χημεία”. Είναι βέβαιο πώς, παιχνίδι με το παιχνίδι, θα την αποκτούμε ακόμα παραπάνω. Βλέπω μια ομάδα με καλούς παίκτες, με καλό προπονητή και όσο θα περνάει ο καιρός θα αποδεικνύουμε ότι είμαστε πολύ καλή ομάδα».

Πώς ένιωσες στο πρώτο σου ματς σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ; Μπορείς να το περιγράψεις αυτό που έζησες;

«Μια λέξη φτάνει. Η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά απίστευτη! Οι οπαδοί μας, με τα συνθήματά τους, μας βοήθησαν πάρα πολύ. Ήταν εκπληκτική η στήριξή τους. Λες και παίζαμε με 6 παίκτες μέσα στο παρκέ. Απίστευτο! Ήταν κάτι που δεν είχα ζήσει ποτέ πριν στην καριέρα μου και ανυπομονώ να επαναληφθεί και στη συνέχεια της σεζόν. Θέλω να παίζω με τέτοια ατμόσφαιρα στην εξέδρα, μου αρέσει πάρα πολύ».

Θα ήθελες να τους δώσει μια υπόσχεση για το μέλλον. Ανάλογες εμφανίσεις με πάθος και στη συνέχεια;

«Ναι αυτό θέλω να κάνω. Σε κάθε αναμέτρηση. Αυτός είναι ο στόχος μου. Να παίζω δυνατά, να παίζω με πάθος, να τα δίνω όλα για να πετυχαίνουμε νίκες».

Αν και είναι πολύ νωρίς στη σεζόν, μπορεί αυτή η νίκη να σας δώσει αβαντάζ για την κατάκτηση της 1ης θέσης στην κανονική περίοδο;

«Είναι μόλις η αρχή της χρονιάς. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα. Δεν ξέρω εάν θα μπορέσουμε να τους νικήσουμε ξανά με τόσο μεγάλη διαφορά. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, δεν πρέπει να χάσουμε το μυαλό μας. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να γινόμαστε διαρκώς καλύτερα και όλα θα πάνε καλά».