"Μοναδικό αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός το 2012"

Στη γιορτή της Μακάμπι Τελ Αβίβ, προς τιμήν των Ντέιβιντ Μπλατ και Άντονι Πάρκερ, βρέθηκε ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου. Μάλιστα, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα "teamscout.net" έκανε αναφορά στον... Ολυμπιακό, τονίζοντας πως αυτό που έκανε στον τελικό της Πόλης, το 2012, ήταν μοναδικό.

"Σαν φίλαθλος του μπάσκετ αυτό που συνέβη στην Κωνσταντινούπολη το 2012 ήταν πραγματικά μοναδικό. Έχω επίσης τρομερές αναμνήσεις από τη διοργάνωση της Πράγας επειδή αλλάξαμε επίπεδο ενώ και το Παρίσι του 2010 ήταν μία παρόμοια κατάσταση".

Ακόμη, ο Μπερτομέου παραδέχθηκε ότι υπήρξαν έντονες σκέψεις για την ανάθεση της φετινής Euroleague στην Τουρκία (λόγω του πραξικοπήματος πριν λίγους μήνες), ενώ έθεσε την Αθήνα ως υποψήφιο προορισμό για ένα από τα επόμενα Final 4. "Είχαμε συζητήσεις με διάφορες πόλεις. Ευτυχώς οι πόλεις που επιθυμούν να φιλοξενήσουν το Final 4 είναι πολλές. Είχαμε συζητήσεις με το Βελιγράδι, τη Μόσχα, την Αθήνα και άλλα μέρη.

Το θέμα είναι να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα που θα είναι βολικό τόσο για τις πόλεις όσο και για εμάς. Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε την οικοδέσποινα πόλη του 2018 παρά το γεγονός πως πρέπει να τελειώσουμε κάποιες συζητήσεις και στη συνέχεια θα δουλέψουμε για τη διοργάνωση του 2019", ήταν τα λόγια του.