"Πολύ περήφανος για την ομάδα μου"

Στο κανάλι της Euroleague μίλησε ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο φόργουορντ των πρωταθλητών Ελλάδας υπογράμμισε πώς νιώθει τέλεια που φορά την ερυθρόλευκη φανέλα. Συμπλήρωσε, δε, πώς στόχος των «ερυθρολεύκων» είναι να επιστρέψουν στο Final-4 και να διεκδικήσουν ό,τι δεν πέτυχαν πέρσι. Αναλυτικά, η συνέντευξη του εκ των αρχηγών του Θρύλου…

- Ο Ολυμπιακός έχασε τα πλέι οφ για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία. Αυτό σας δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για να επιστρέψετε;

«Εννοείται πως όταν παίζεις σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, πάντα έχεις το... κίνητρο για να φτάσεις μέχρι το τέλος. Η περσινή χρονιά δεν ήταν καλή για εμάς. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να μπούμε στα πλέι οφ και τελικά να βρεθούμε στο Final 4. Είναι κάτι όμως το φυσιολογικό. Έχουμε δει κατά το παρελθόν αρκετές ομάδες που έχουν πάρει την Euroleague και την επόμενη χρονιά δεν μπορούν να έχουν την ίδια συνέχεια και μένουν εκτός στόχων από νωρίς. Είμαι σίγουρος πως φέτος έχουμε ένα έξτρα κίνητρο για την σεζόν, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα και μακάρι να φτάσουμε μέχρι στο τέλος».

- Έχουν γίνει πολύ λίγες αλλαγές στο ρόστερ του Ολυμπιακού, αλλά τι διαφορετικό θα δούμε από την ομάδα φέτος;

«Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσεις την προετοιμασία και ο ένας να γνωρίζει τον άλλον. Να γνωρίζεις τον τρόπο που παίζει η ομάδα, ο κάθε ένας παίκτης να έχει τον ρόλο του, να καταλαβαίνει ο καθένας τι μπορεί να δώσει στο παρκέ καλύτερα στη θέση του».

- Αυτή θα είναι η 11η σεζόν σου στην Ευρωλίγκα. Νιώθεις ότι είσαι στην ακμή σου τώρα;

«Νιώθω τέλεια γιατί είμαι στην ομάδα που αγαπώ, στην ομάδα που ήθελα να αγωνιστώ από μικρό παιδί. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου, τους συμπαίκτες μου και τις επιτυχίες των προηγούμενων χρόνων. Θα παλέψουμε για τα πάντα, οπότε δεν ξέρω αν είμαι στην ακμή μου αλλά θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται μέχρι το τέλος».

- Στην πρώτη σεζόν που όλες οι ομάδες της Ευρωλίγκας παίζουν μεταξύ τους, είναι η πρόκληση μεγαλύτερη από ποτέ;

«Σίγουρα. Όπως και όταν πριν μερικά χρόνια άλλαξε το Top 16, τότε όλοι έλεγαν πως είναι ένα μικρό πρωτάθλημα. Τώρα αυτό θα είναι μεγαλύτερο και από την αρχή της σεζόν, θα έχουμε δύο με τρία ταξίδια την εβδομάδα. Πλέον όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Θα είναι πιο ενδιαφέρουσα η διοργάνωση για τον κόσμο και την ίδια την Euroleague».

- Με τις προηγούμενες επιτυχημένες σεζόν να έχουν ληφθεί στον λογαριασμό, αυτό προσθέτει επιπλέον βάρος στην ομάδα;

«Πρώτα από όλα πρέπει να περάσουμε στους οχτώ. Πέρσι δεν το καταφέραμε αυτό μετά από πολλά χρόνια. Αν καταφέρουμε να το πραγματοποιήσουμε αυτό. Η φιλοσοφία αυτής της ομάδας είναι να κοιτάει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ναι το Final-4 είναι ο στόχος μας και μακάρι να τα καταφέρουμε».