Η χημεία των Ράιτ-Φουρνιέ!

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε άνετα το... εμπόδιο του Άρη στο ΣΕΦ (102-72) την Κυριακή (13/10), δείχνοντας από το πρώτο, κιόλας, λεπτό τις δυνατότητές του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε όλους τους παίκτες του να δίνουν το 100%, με τους Ράιτ, Βεζένκοφ, Φουρνιέ και Ντόρσεϊ να είναι διψήφιοι.

Αξίζει να σταθούμε ιδιαίτερα στη χημεία που έδειξαν να έχουν οι Μόουζες Ράιτ και Εβάν Φουρνιέ. Ο πρώτος έπιασε... λιμάνι τον Ιανουάριο για να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε τότε μετά τους τραυματισμούς των Νίκολα Μιλουτίνοβ και Μουσταφά Φαλ, ενώ ο δεύτερος υπέγραψε στον Θρύλο πριν έναν μήνα, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν το απόλυτο «μπαμ» του καλοκαιριού»!

Απέναντι στους Θεσσαλονικείς, οι δυο τους, βρέθηκαν στο παρκέ πολλές φορές με κλειστά... μάτια και έκαναν ό,τι ήθελαν κάτω από τα καλάθια. Ο... Μωυσής κλήθηκε να καλύψει και αυτή τη φορά τα κενά που δημιουργήθηκαν με τους τραυματισμούς των Φαλ και Μιλουτίνοφ, έχοντας σημαντικό ρόλο στο ξεκίνημα του Ολυμπιακού στη νέα σεζόν. Το απόγευμα της Κυριακής, ο 25χρονος Αμερικανός τελείωσε το παιχνίδι, μετρώντας 23 πόντους, 7 ριμπάουντ και μία ασίστ. 

Από τη μεριά του, ο Εβάν Φουρνιέ (11 πόντοι, 7 ασίστ), δείχνει ότι βρίσκει τα πατήματά του, μαθαίνοντας τους νέους συμπαίκτες του, αλλά και τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού. Οι δύο παικταράδες του Θρύλου είναι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει στη διάθεσή του ένα τρομερό ρόστερ. Οι Πειραιώτες δεν έχουν πιάσει ταβάνι, φυσικά, καθώς έχουν ακόμα πολύ δουλειά. Τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό είναι μπροστά, καθώς οι πρώτοι αυτοματισμοί βγαίνουν στο παρκέ και άπαντες καταλαβαίνουν όλο και περισσότερο το παιχνίδι που θέλει να δει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Για τον Θρύλο ακολουθούν δύο σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια με Αρμάνι Μιλάνο (15/10) και Αναντολού Εφές (18/10), στην πρώτη διαβολοβδομάδα της Euroleague στη νέα σεζόν. Οι Πειραιώτες θέλουν να κάνουν το «δύο στα δύο», συνδυάζοντας θέαμα και ουσία!