Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Καλύτερος παίκτης της Ευρώπης ο Βεζένκοφ»

Στην παρουσίαση του Σάσα Βεζένκοφ από την ΚΑΕ Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, τον λόγο πήρε, φυσικά, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος σχολίασε... διάφορα για το ελληνικό μπάσκετ.

Αρχικά, ο εκ των ιδιοκτητών της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ δήλωσε: «Μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε εδώ, με 2,000 κόσμο και μία συγκλονιστική επιστροφή, για να ανακοινώσουμε την επιστροφή του για πέντε χρόνια. Ο Βεζένκοφ είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη, πήγε ως ο καλύτερος στο ΝΒΑ και γύρισε. Έχει κατακτήσει και θα συνεχίσει να κατακτά τρόπαια! Είναι δουλευταράς και αγαπάει αυτό που κάνει».

Και πρόσθεσε ο εκ των προέδρων του Θρύλου: «Ποτέ δεν απαξιώσαμε τον Σλούκα. Ο ίδιος μειώνει την ιστορία του. Δεν κάναμε δηλώσεις για τον Σλούκα, δεν δηλώσαμε κάτι. Δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο. Ο ίδιος έκανε προκλητικές κινήσεις στους τελικούς. Εμείς δεν ασχοληθήκαμε. Έκανε μία επαγγελματική απόφαση και είναι παίκτης του Παναθηναϊκού. Ο ίδιος μειώνει τον εαυτό του και τα όσα έκανε εδώ... Όταν ήρθε ο Γιαννακόπουλος στον αγώνα της Euroleague τον χαιρετίσαμε και δείξαμε τι πρέπει να γίνεται. Ο Γιαννακόπουλος στο πρωτάθλημα ξέφυγε και οι ποινές δεν έχουν νόημα, αν δεν αλλάζει κάτι... Θα ξεκινήσει ένα τριετές πλάνο στην Euroleague για να πέσουν τα μπάτζετ. Θα υπάρχουν εξαιρέσεις. Μετά την επόμενη σεζόν, θα υπάρχει μία εκλογίκευση. Θα πληρώνονται πέναλτι αν ξεπερνάνε το όριο οι ομάδες. Είμαστε υπέρ. Είμαστε έτσι μαθημένοι, σε σχέση με ομάδες χωρίς όριο στα μπάτζετ».

Όσο για τις εξελίξεις στο γηπεδικό θέμα του Ολυμπιακού, ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε: «Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει, πως δεν είναι προς όφελος κανενός να έχει η μία ομάδα γήπεδο. Και ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος θα έπρεπε να έχει καταλάβει, πως ο υγιής ανταγωνισμός τον βοηθάει. Δεν ωφελεί το να έχει αυτός δικό του γήπεδο και εμείς όχι δεν τον ωφελεί».