Πάλεψε, αλλά «άδειασε» στο φινάλε...

Ο Ολυμπιακός, αν και μείωσε σε 79-76, ηττήθηκε με 86-78 από την Μπαρτσελόνα στο «Palau Blaugrana», για την 20η αγωνιστική της Euroleague και «έπεσε» στο 11-9. Ο Θρύλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να φύγει με το «διπλό» από τη Βαρκελώνη, αφού δεν εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Καταλανών στα τελευταία λεπτά, καθώς «κόλλησε» στην επίθεση. Με τους Ισπανούς να «τρέχουν» ένα 5-0 στο τέλος και να «καθαρίζουν» τη νίκη. Οι Πειραιώτες «πλήρωσαν» την αστοχία τους και τα πολλά χαμέντα ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ του ματς ο Πίτερς, με 22 πόντους, ενώ της «Μπάρτσα» ο Πάρκερ, με 21. Καλή εμφάνιση από τον Γουίλιαμς-Γκος, με 12 πόντους (6/8 δίποντα) και πέντε ασίστ.

Οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν, πλέον, την προσοχή τους στο ματς με την Μπασκόνια στη Βιτόρια, την Παρασκευή (12/1), για την 21η αγωνιστική της Euroleague.

Στο -3 από την Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά το 0-2 του Φαλ στο ξεκίνημα, προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο ματς με 41-40, όμως οι Καταλανοί προσπέρασαν ξανά (44-41) και «έκλεισαν» το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με +3.

Ο Θρύλος παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο, από τα μέσα του πρώτου δεκάλεπτου. Μπορεί η Μπαρτσελόνα να προηγήθηκε με 18-7, όμως οι Πειραιώτες μείωσαν σε 23-20, με τρίποντο του Πίτερς, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με 27-20. Ο Ολυμπιακός «ανέβηκε» ακόμη περισσότερο στο δεύτερο δεκάλεπτο και μείωσε σε 36-33, με λέι απ του Γουίλιαμς-Γκος, με τον Μπραζντέικις να δίνει προβάδισμα (40-41), στη συνέχεια, με καλάθι και φάουλ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός δεν «μπήκε» όπως ήθελε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αφού τρία λεπτά από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, η «Μπάρτσα» έφτασε στο +9 (54-45), με τρίποντο του Μπριθουέλα. Ο Γουόκαπ, με τρίποντο, μείωσε σε 58-52, αλλά οι Ισπανοί ξέφυγαν με +15 (69-54). Το 75-63 της τρίτης περιόδου διαμόρφωσε ο Μιλουτίνοφ, με κάρφωμα.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ο Θρύλος, αν και μείωσε σε 79-76, με μία βολή (από τεχνική ποινή) του Κάνααν, δεν εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη της Μπαρτσ